Ο σκαντζόχοιρος ροκάρει!

by 6:16:00 μ.μ. 16 αγκάθια
Σήμερα ο Εβιλάκος μας (που μεταξύ μας κάθολου κακός δεν είναι, αλλά αφήστε τον έτσι να νομίζει :-)) με το σχόλιό του στην προηγούμενή μου ανάρτηση, μου θύμισε μια συναυλία που είχα πάει των Στέρεο Νόβα.Την είχα ξεχάσει...

Μαζί με αυτό όμως θυμήθηκα ένα άλλο αγαπημένο συγκρότημα της εποχής που πραγματικά είχα χρόνια να ακούσω.Δύο άλμπουμ νομίζω βγάλανε μόνο, τα οποία κι έχω.Οι "Στρογγυλό Κίτρινο" των οποίων τα φωνητικά (δυστυχώς ή ευτυχώς) έμοιαζαν πολύ με τις "Τρύπες".Κι εγώ, πριν τους μάθω, νόμισα πως ο Αγγελάκας έκανε καινούριο συγκρότημα.

Δεν θα ξεχάσω ένα απόγευμα που ήρθε στο γραφείο που δούλευα τότε, ο πρώην μαθηματικός μου, τον οποίο συμπαθούσα πολύ για να πάρει ένα αεροπορικό εισιτήριο.Άκουγα το συγκεκριμένο συγκρότημα εκείνη την ώρα και με ρώτησε αν ήταν το καινούριο τραγούδι του Αγγελάκα.Γέλασα και του είπα πως δεν είναι και δεν με πίστεψε.Πόση ώρα προσπαθούσα να τον πείσω!Και πάνω που πήγαμε να βάλουμε στοίχημα, τον λυπήθηκα μωρέ και του έδειξα το cd.Έπρεπε να δείτε τα μούτρα του.Εννοείται ότι το πήρε να το γράψει κι ευτυχώς μου το επέστρεψε.Κάπου στις cdοθήκες μου βρίσκεται και καλά θα κάνω να τα ψάξω να τα βρω, γιατί πλέον μιλάμε για συλλεκτικά κομμάτια...

Πάρτε μια ιδέα...


Δεν φαντάζεστε για τί κόλλημα είχα πάθει τότε στα 18 μου!Η δεκαετία του '90 ήταν αρκετά καλή νομίζω για την ελληνική ροκ σκηνή κι υπήρξαν πολλά συγκροτήματα τότε που δεν φοβόντουσαν να πειραματιστούν με νέα πράγματα!Τυχαία ακούμε τα ίδια τραγούδια 20 χρόνια τώρα?Για το μόνο που μετανιώνω είναι που ήμουν μικρή και δεν είδα τις συναυλίες που θα ήθελα...Αργότερα, έκανα ό,τι μπορούσα να τους προλάβω να τους δω έστω μια φορά...

Άλλος έρωτας της εποχής (μιας και ανοίξαμε αυτήν την κουβέντα) ήταν φυσικά τα Διάφανα Κρίνα...Τί να πω γι' αυτό το συγκρότημα!!!Είτε θα τους λάτρευες, είτε θα τους μισούσες θανάσιμα.Εγώ υπήρξα φανατική της πρώτης ομάδας.Ο αδερφός μου της δεύτερης κι ακόμα με κοροιδεύει :-) Εντάξει, δεν είναι και εύκολη η φωνή του Θάνου, οπότε τον κατανοώ...

Άλλη ιστορία με αυτούς...Έχω πάει Αθήνα να δω τον τότε φίλο μου (μεγάλος έρωτας) και καθήσαμε μεσημεράκι στο Θησείο για μεζεδοκατάσταση.Δεν θυμάμαι αν είχαμε πάει την προηγούμενη μέρα στο θέατρο Βράχων να τους δούμε, ή θα πηγαίναμε κάποια μέρα από τις επόμενες.Χαζολογάμε με τις ώρες, ώσπου κάποια στιγμή μου λέει με σοβαρό ύφος..."Ελένη, θέλω να φανείς ψύχραιμη!"Όταν μου το λένε αυτό, το μυαλό μου πάει συνήθως σε μαμούνια και έντομα, τα οποία προφανώς με περπατάνε, οπότε χάνω την ψυχραιμία μου αυτόματα.Λίγο πριν πεταχτώ από την καρέκλα και γίνω για πολλοστή φορά ρεζίλι, μου λέει πως πίσω μου ακριβώς μόλις κάθησαν τα Διάφανα Κρίνα...

Τί με θέλεις εμένα εκείνη την ώρα!!!Μου κόπηκαν πόδια, κοκκίνησα, ζαλίστηκα και άρχισα να νιώθω την πίεση μου να φτάνει στο 5.Γυρνάω την καρέκλα κι απλά κάθομαι και τους κοιτάω σαν τον χάνο, χωρίς τον Θάνο, όμως!Ήταν οι υπόλοιποι και φυσικά ο Παντελής που αγαπούσα τότε!!!

Εκείνα τα χρόνια και για αρκετά επόμενα (χιχιχι!) είχα την ψώρα να μαζεύω υπογραφές...Τότε όλοι με κορόιδευαν, αλλά τώρα που τα έχω μαζεμένα έχω κάνει ένα φανταστικό κάδρο με εισιτήρια συναυλιών και αυτόγραφα που πολύς κόσμος ζηλεύει.Πρέπει να σας πω κάποια στιγμή αυτές τις ιστορίες να γελάτε μια βδομάδα...

Που λέτε, σκύλιασα εκείνη την ώρα.Ζήτησα ένα στυλό από το γκαρσόνι, είχα κι ένα μικρό μπλοκάκι μαζί μου και σηκώθηκα να τους ζητήσω να μου γράψουν κάτι...Εννοείται πως πάω κατευθείαν στον Παντελή.Κατακκόκινη φυσικά τους καλησπερίζω όλους και του ζητάω, αν θέλει να μου γράψει κάτι...Έφαγα μια πόρτα τότε που θα μου μείνει αξέχαστη..."Δεν είμαστε αυτής της φιλοσοφίας κοπέλα μου", μου είπαν και γύρισα να φύγω ντροπιασμένη...χαχαχα!!!Ο φίλος μου κόντευε να πέσει από την καρέκλα από τα γέλια κι εγώ νευρίαζα περισσότερο...Πήγα να κάτσω και μετά από λίγο με φώναξαν να πάω κοντά τους!"Πάρε την παρέα σου κι ελάτε καθήστε μαζί μας να πιούμε ένα ουζάκι", μου είπαν.Δεν θυμάμαι, γιατί αρνήθηκα ευγενικά.Βιαζόμασταν να φύγουμε?Ντράπηκα από πριν και δεν δέχτηκα?Τώρα φυσικά το μετανιώνω...Ποιός ξέρει τί θα μάθαινα τότε!

Μετά τους είδα αρκετές φορές στον Μύλο, με τελευταία τότε που βγάλανε τα αγριοκέρασα...Ποτέ δεν τους ξαναπλησίασα για αυτόγραφο...Εννοείται!!! :-)))

Βρε τί θυμήθηκε το σκαντζοχοιράκι απογευματιάτικα!!!

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

16 σχόλια:

  1. ωραία μουσική αν και να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο είδος(αν εξαιρέσεις μαχαιρίτσα και εναν δυο ακόμα :p).Ακούω σιδηρόπουλο δηλαδή και βγάζω εξανθήματα.Αλλά θα μου πεις αυτά είναι γούστα
    Πάντως έχασες μια καλή ευκαιρία να τους γνωρίσεις καλύτερα με το να αρνηθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Περσέα μου και καλωσήρθες στα μέρη μου!

    Εννοείται πως ακούμε ό,τι μας ευχαριστεί και γούστα είναι αυτά...Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλήθεια δεν θυμάμαι γιατί έφυγα.Κάποιος λόγος θα υπήρχε σίγουρα.Αλλιώς δεν τις χάνω αυτές τις ευκαιρίες!Δυστυχώς δεν θα μαθουμε ποτέ!!!

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mου αρεσει πολυ,φιλη μου..Αυτη η ομορφια της ψυχης,,Που γινεται αγαπη για την οποιαδηποτε μουσικη,σ αρεσει...
    Ενας μουσικοφιλος..Ειναι παντα καλυτερος..Σκατζοχοιρος...!!
    Ομορφα γεγονοτα αυτα που γραφεις...
    Εχετα παντα γραμμενα..Αυριο,μεθαυριο..Θα ειναι ενα πολυτιμο κομματι της ζωης σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαχαίρη μου,
    σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Έχω τέτοιες ιστορίες μπόλικες!!!Καλά να είμαστε και όλα θα τα πούμε και όλα θα τα γράψουμε!!!

    Σε φιλώ για καλό βράδυ!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάφανα Κρίνα;;;;!!!!!


    Έλεος, σκατζοχοιράκι!

    Ευτυχώς ήμουν εκτός Ελλάδος εκείνα τα χρόνια.


    AAAAAARRRGGGGHHHHHH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. spacefreak,
    όχι θα ακούω motorhead...

    μπλιαχ!και ξανά μπλιαχ!!!

    :-Ρ

    Σμουτς!!!

    Είναι υπέροχο να τσακωνόμαστε για την ΜΟΥΣΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκαντζοχοιρινα μου ,εισαι απαραδεκτη που δεν θυμοσουν την συναυλια των Σ.Ν!!!
    Εμενα μου ειπε φιλος για το βιντεο και νομισα στην αρχη οτι ηταν απο αθηναικη εμανιση στον περιβοητο Φουρνο και κοντεψα να μεινω στο τοπο απο την συγκινηση(ευτυχως δλδ που ηταν στο Μυλο).
    -Στρογγυλο Κιτρινο δε ξερω πως μου ξεφυγαν εκεινη την εποχη ,αλλα τους εμαθα καποια χρονια αργοτερα ,δεν εχω να πω τιποτα ,μεγαλη μπαντα απλα!
    Διαφανα κρινα, μεγαλη ιστορια ....εχουν βγαλει τον πρωτο δισκο (αυτον με το ηφαιστειο στο τιτλο) και δε τους καλοξερει κανεις και ετοιμαζουν ντεμο για το δευτερο.Ενας φιλος μου λεει για μια μπαντα που παιζει μπασο ο αδερφος ενος αλλου φιλου του και που εμφανιζοταν νομιζω τις Πεμπτες σε ενα μαγαζι(νομιζω Ψυρρη,εχουν περασει και χρονια ρε γμτ)το Μπαρακι του Βασιλη(εκει παιζαν ωραια γκρουπακια που ξεκινουσαν συνηθως την καριερα τους).
    Με ψηνει οτι αξιζουν να τους ακουσουμε και παμε ενα βραδυ ...το μαγαζι τιγκα πολυ ντουμανι και στριμωξιδι (ειχαν γινει γνωστοι στομα με στομα) αλλα η εμπειρια απο το πρωτο εκεινο live ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!
    Τους ξαναειδα καποιες φορες ακομα μετα μεχρι που με ξενερωσε η συμπεριφορα οn stage του Θανου σε καποια συναυλια και δεν με ξαναειδαν.
    Η δεκαετια του 90 (βασικα ειχε αρχισει απο τα μεσα της προηγουμενης το ρευμα) ηταν εξαιρετικα καλη για την ελληνικη ροκ σκηνη γιατί υπηρξαν καποιες εταιριες και ορισμενοι μερακληδες-ρομαντικοι που δωσαν την ευκαιρια σε πολλες μπαντες να ακουστουν σε αρκετο κοσμο.Δεν ειναι τυχαιο οτι οι εφηβοι σημερα που θελουν να ακουσουν κατι σε ελληνικο ροκ μιλανε για τα τραγουδια εκεινης της εποχης βαζοντας τους την ετικετα "Κλασσικα".
    Εγω παρεξηγησα τοτε καποιες μπαντες και τις επανεκτιμησα αργοτερα.Ακουω και φρεσκα πραματα αλλα δε μου βγαζουν το ιδιο συναισθημα οπως εκεινα...ο σημερινος ηχος μου φαινεται πολυ κονσερβενιος,πολυ "τελειος" ενα πραγμα(γερναω και παραξενευω λες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συναυλία: εκεί που η μουσική γίνεται μαγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλα συγκροτήματα και τα τρία! Μεγαλύτερο όλων τα Κρίνα (ε,ναι κι εγώ στην πρώτη κατηγορία ανήκω!)

    Αλλά κι εσύ πήγες για αυτόγρφο ρε;;;; Που πήγες στον Ρουβά;;;

    Βρε μηπως τα αγκαθάκια σου ήταν λιγάκι ξανθά εκείνη την εποχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εβιλάκο μου,
    εκείνη την εποχή δεν μπορείς να φανταστείς τί άκουγα.Βρήκα κάτι cd με κάτι συγκροτήματα που ούτε η μάνα τους δεν ήξερε τί έκαναν τα παιδιά της κι αναρωτιέμαι καμιά φορά πώς τα άκουγα οοοολα αυτά.Εφηβεία!!! χιχιχι!!!

    Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο, εκτός από όσους παλιούς συνεχίζουν ή όσοι αξίζουν δεν βρίσκουν το δρόμο να τους μάθει περισσότερος κόσμος...Η μουσική βιομηχανία έχει πιάσει πάτι...Μεγάλο θέμα...

    Φιλιάααααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αριάδνη μου,
    καταρχάς καλωσήρθες στον μπλογκόσμο μου!!!Πήρες μια πρώτη ιδέα χθες από την τρέλα μας κι ελπίζω να ξαναρθεις!!!Θα σε περιμένουμε όλοι :-))) American bar το καταντήσαμε!!!χιχιχι!!!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στιχο-Γιώργη μου,
    το παραδέχομαι πως έκανα βλακεία με τους συγκεκριμένους, αλλά η προσπάθεια μετράει...Κάπως έτσι κουτσά στραβά όμως μίλησα με ένα σωρό κόσμο...Πρέπει να σας δείξω το κάδρο μου!χιχιχι!!!

    Καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ελληνική ροκ σκηνή είνια διαχρονική! Φαντάσου, εγώ, μία δεκαετία διαφορά ακόμη τα ίδια ακούω!! :P
    Τςτςτςτςτς, στην αρχή ήμουν "Τι αγενέστατοι!" και μετά "Έξω καρδιές τύποι!". Ας το πινες ένα ουζάκι κι εσύ!:P
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με κάλυψε ο συνονόματος , στο είπα και πριβέ , αν του ζηταγες την μπλούζα , μια πέννα , το string του , πιθανότατα να έφευγες με ενθύμιο :P
    Και το ουζάκι όμως μια χαρά εναλλακτική ήταν .
    Επίσης μην ξεχνάμε ότι metal , rock και λοιπές μπάντες του είδους , μετά τις συναυλίες τους πηγαίναν στο texas ή αντίστοιχα μαγαζιά για να τα πιούνε με τους fans τους .
    Φιλιά και καλησπέρες στο σκατζοχοιράκι μας !!
    ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ginny μου,
    η προσπαθεια μετράει...Φαντάσου να ήταν στα κέφια του ο Παντελής εκείνη τη μέρα και να μου έγραφε κάτι...Δεν ήθελα αυτόγραφο!Κάτι χειρόγραφο απλά!Ένα στίχο, κάτι!!!

    Αυτό το δέκα χρόνια πλην τί το 'θελες?Με κατέστρεψες!!!

    Σε φιλώ καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Goldenακο μου,
    μπορεί να με θυμούνται ακόμα όμως!!!Κάθεται τώρα ο Παντελής και λέει στον άλλον..."Θυμάσαι ρε μια κοπελάρα που ήρθε στο Θησείο και μας ζήτησε αυτόγραφο?Πώς δεν της ζήτησα το τηλέφωνό της μετά γμτ!!!"...χαχαχα!!!

    Σήμερα τι γίνεται?Δεν θυμάμαι...Εγώ έχω μπουγάδα...

    χαχαχαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...