Ένα κουτάκι με μεγάλη αξία!

by 10:55:00 μ.μ. 4 αγκάθια

Είναι κάποιες στιγμές που δεν θες να μιλήσεις.Όχι επειδή δεν ξέρεις τί να πεις, αλλά είναι τόσο ιερές που και η παραμικρή λεξούλα θα τις καταστρέψει.Είναι πολύ λίγες αυτές οι στιγμές και δύσκολο να αποκτηθούν.Δυσεύρετες με αξία ανεκτίμητη.Θησαυρός καλά κρυμμένος, όχι σε καμιά σπηλιά που ψάχνουν χρόνια πειρατές, αλλά μέσα σε μια καρδιά που δεν είναι εύκολο να ξεκλειδώσεις.Νομίζεις πως μ' έναν χάρτη και μια πυξίδα, έτσι απλά θα τα καταφέρεις;

Τί νομίζεις πως είναι οι καρδιές;Παιχνίδια;Θα σου πω εγώ να μάθεις.Μικρά κουτάκια ξύλινα είναι.Ποτισμένα με αγάπη.Δεν υπάρχει καρδιά χωρίς αγάπη και μην ακούς, τί σου λένε!!!Κάποια από αυτά είναι χτυπημένα στις γωνίες, ίσως τους λείπει και ένα μικρό κομματάκι ξύλο, γιατί έπεσαν κάτω πολλές φορές.Άλλα είναι λουστραρισμένα και καθαρά κι άλλα πάλι πάλιωσαν και γέμισαν αγκαθάκια από τα χτυπήματα.Κάποια "κουτάκια" τα ανοίγεις εύκολα και βλέπεις ξεκάθαρα τί έχουν μέσα.Κάποια άλλα όμως -κι αυτά είναι που έχουν την μεγαλύτερη αξία- έχουν σκουριασμένο το πορτάκι τους και δεν μπορείς να τα ανοίξεις.Μην το σπάσεις, πρόσεχε!Ούτε να χώσεις μέσα κανένα κατσαβίδι, γιατί θα το ραγίσεις.Δεν θέλει "εργαλεία" η καρδιά για να "ανοίξει"!Ούτε μαγικά ραβδάκια.Αγάπη σου λέω και πάλι, χρόνο και υπομονή.Κι όταν τα καταφέρεις, μην βάλεις το κουτάκι αυτό σε ψηλό σημείο για να περηφανεύεσαι!Όχι!Να το βάλεις στο ύψος της δικής σου καρδιάς για να χτυπάνε παρέα και μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι να το βλέπει και να το προσέχει.

Μου μίλησες με ήχους, σου μίλησα με σιωπή.Κι οι δυο όμως, εκφράσαμε κάτι εκκωφαντικό που κανείς άλλος δεν μπορεί να ακούσει.Κρατάω μέσα μου εκείνη την πρώτη στιγμή λοιπόν.Το πρώτο κλάσμα δευτερολέπτου που είδα και άκουσα, σαν να 'τανε λεπτό ολόκληρο.Κρατάω τον πρώτο χτύπο της καρδιάς που ένιωσα και που έγινε ένα με την πρώτη νότα που τρύπωσε στα αυτιά μου.Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω ακόμα υγρό και το πρώτο δάκρυ που κύλησε στο μάγουλο, αλλά θα ήμουν παράλογη να πιστέψω ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Χαίρομαι που δεν χρειάστηκε να πω "ευχαριστώ".Έτσι απλά το έγραψα!

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

4 σχόλια:

  1. Ετσι απλα καταπληκτικο..Μακαρι οι ανθρωποι, να το ηξαιραν..Ετσι απλα....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι που σε άγγιξε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκαντζόχοιρε...υπερλατρεύω τις σκέψεις σου!.- Έτσι είναι η καρδιά, μια πόρτα ένα κουτί. Απλά πρέπει αυτός που θα θέλει να την ανοίξει να έχει το σωστό κλειδί.
    Τις πολύ καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου γλυκό, το ξέρω ότι ταιριάζουν οι σκέψεις μας!Οι ευαίσθητες ψυχές δεν μπορούν να κρυφτούν!Σε φιλώ γλυκά! :-)

      Διαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...