Ο μικρός Νικόλας...

by 3:50:00 π.μ. 14 αγκάθια
.

...Μεγάλωσε!Και μαζί με αυτόν κι εγώ.Πολλά χρόνια κράτησε την γενιά μου συντροφιά.Κάθε βράδυ 12 με 2 περίμενα φορώντας τα ακουστικά να τον ακούσω.Νύχτες γεμάτες μπαλάντες και όχι μόνο και μια φωνή με μια παράξενη χροιά που με ταξίδευε.Το έχω ξαναπεί και σε άλλες αναρτήσεις μου.Είναι μεγάλη ιστορία ο Κατανάκης για τους ακροατές της Β.Ελλάδας.

"Εξπρές του μεσονυχτίου"...



Κάθε φορά που το ακούω, θυμάμαι και μια ιστορία.Άλλοτε χαρούμενη, άλλοτε λυπημένη.Ξαπλωμένη στο κρεβάτι μέσα στο σκοτάδι ή διαβάζοντας για την επόμενη μέρα στο σχολείο, συντροφιά με εκατοντάδες ψυχές που διψούσαν για επικοινωνία.Και τότε παίρναμε τηλέφωνο στις εκπομπές ή στέλναμε γράμματα.Πόσες φορές πήρα και το έκλεισα, γιατί ντρεπόμουν!!!Μια φορά κατάφερα να του μιλήσω μετά κόπων και βασάνων και θυμάμαι να του μιλάω στον πληθυντικό (ευγενικό παιδί πάντα) και γελούσε.Ζήτησα αυτό...


..Αγαπημένο ακόμα και τώρα, αυτός μου το έμαθε.Α, ναι!Πάντα σημείωνα τα τραγούδια που έπαιζε για να τα μαθαίνω.Εκτός από ένα συγκρότημα, το οποίο πραγματικά έκανα πολλά χρόνια για να μάθω πώς το λένε.REO Speedwagon!Νόμιζα είναι μια λέξη και είχα τρελαθεί να ψάχνω στα λεξικά πώς γράφεται.Είπαμε, τηλέφωνο ντρεπόμουν να ξαναπάρω :-)


Και μετά από τόσα χρόνια, ένα ήσυχο χειμωνιάτικο ξημέρωμα του '11, βρεθήκαμε να τα λέμε και να θυμόμαστε τα παλιά.Τόσο όμορφα και τόσο απλά!Γιατί είναι απλός άνθρωπος και γεμάτος ακόμα όρεξη και τρέλα για τη μουσική και το ραδιόφωνο.Έτσι, χωρίς λίστες και με μια μυρωδιά πειρατικού ραδιοφώνου (όπως λένε και στο site τους), θα τον βρείτε με το βρακί και τον φραπέ στο χέρι (μότο του σταθμού) να εκπέμπει με μια τρελοπαρέα, όπως παλιά!!!

Νικόλα, σ' ευχαριστούμε για την παρέα όλα αυτά τα χρόνια!!!Θα τα πούμε κάποια στιγμή κι από κοντά!Τώρα μεγάλωσα και δεν ντρέπομαι... :-))))

Θα τον βρείτε εδώ...  Zbutsam radio !!! 

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

14 σχόλια:

  1. Τι ομορφο...Σ'ευχαριστω Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικόλα,
    εμείς σ' ευχαριστούμε για όλα! (έκανα και ποιηματάκι χιχιχι!!!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. REO Speedwagon!!!!!

    Τί μου λες τώρα... το αγαπημένο groups από τις αμερικάνες νοικοκυρές των 80s... Sunset Strip φλωρούμπες ολκής!!!

    "Keep the fire burnin'" baby...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όμορφη ανάρτηση αφιερωμα...να σαι καλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/12/11, 10:14 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eγω ως νοτιος δε τον γνωριζω τον συγκεκριμενο ,αλλα με μια ματια στο ραδιοφωνο που συνεργαζεται και με με μια ακροαση του προγραμματος τους για λιγη ωρα χθες πειστηκα οτι μαλλον ειναι κοντα στην αισθητικη μου το ολο επιχειρημα και η λογικη τους.

    Διαβαζοντας επισης και το κειμενακι που συνοδευει την παρουσιαση του εκει ,ταυτιστηκα τόσο πολυ με οσα λεει για το επιγειο ραδιοφωνο και την κατασταση που επικρατει σ'αυτο.
    Η αληθεια ειναι πως ανθρωπους με μερακι και γνωσεις οπως δειχνει ο συγκεκριμενος να ειναι, το συστημα που διαφεντευει τους ραδιοφωνικους σταθμους δε τους γουσταρει γιατι εχουν και κατι να πουν και κατι να μεταδωσουν και αυτο στους τωρινους καιρους που πρεπει να γινεται μαζικη παροχη βλεκειας απο παντου ειναι επικινδυνο.
    Θα τον παρακολουθω οποτε βρισκω ευκαιρια και θα σου πω τις εντυπωσεις μου!

    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμεις εδω κατω στα δικα μου χρονια ειχαμε τον κωστα μυλωνα
    πολυ καλος ασχετα αν μετα τα εκανε κωλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Spacefreak,
    δεν κατάλαβα!!!Κοροϊδεύεις αγαπητέ μου?Για πρόσεξε γιατί θα σε στείλω στο διάστημα να ταξιδεύεις κι έρχονται και Χριστούγεννα!!!

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. homemade,
    σ' ευχαριστώ.Μεγάλη μορφή ο Κατανάκης!!!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπατλεράκο μου,
    είσαι η αιτία που τον ξαναβρήκα.Έλα να τον ακούσουμε Δευτέρα που μιλάμε για μεγάλο λιώσιμο!!!

    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εβιλάκο μου,
    τώρα που ξέρεις το λινκ, άκουσέ τον και γενικά και τα άλλα παιδιά που κάνουν πρόγραμμα.Είναι ωραίος σταθμός και κάνουν αυτό ακριβώς που λένε...Πειρατικά με τον φραπέ στο χέρι!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γναγ μου,
    κι άλλος μου είπε για τον Μυλωνά.Άφησε κι αυτός εποχή ε?Δεν τον άκουσα ποτέ, αλλά προφανώς έτσι θα είναι.Ραδιόφωνο και πάλι ραδιόφωνο ρε!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε! Υπήρξες ντροπαλό κοριτσάκι!;!;

    Δεν σε είχα για τέτοιο!!!

    (Χιχιχιχι... Που λες κι εσύ!!!)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στιχο-Γιώργη μου,
    δεν φαίνομαι ντροπαλό εγώ?Αχ!Πόσο δεν με ξέρεις!!!

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...