Smells like teen spirit (Διασκευή #10)

by 5:59:00 π.μ. 20 αγκάθια

Και ο Θεός ξημέρωσε την Πέμπτη και ο σκαντζόχοιρος ακόμα παιδεύεται με την διασκευή του!'Αλλη σκόπευα να βάλω, άλλη αποφάσισα και τελικά άλλη έβαλα!Τόσες Πέμπτες εξάλλου, έχουμε καιρό για πολλά ακόμα! :-)

Nirvana λοιπόν για σήμερα κι ένα τραγούδι που αποτελεί πλέον νεανικό και επαναστατικό ύμνο για κάθε πιτσιρικά...


Βρίσκεται στο άλμπουμ "Nevermind" και γράφτηκε το 1991 (3η γυμνασίου το σκαντζοχοιράκι και σε Οδηγική Κατασκήνωση τότε, κόντεψε να εξοριστεί με τον κολλητό Κωστάκη που το ακούγαμε συνέχεια...χαχαχαχα!!!)

Οι διακευές που υπέστη το κομμάτι ουκ ολίγες!Τρόμαξε το αυτί μου μέχρι να διαλέξει...Η Tori Amos την είδε πολύ ρομαντζάδα και έπραξε ανάλογα...Αν θες να κοιμηθείς μετά από κρασοκατάσταση που δεν πήγε καλά το ραντεβού, άκουσέ την...


Ο τίτλος του κομματιού εντωμεταξύ έχει αστεία ιστορία, όπως και τα περισσότερα τραγούδια που ακούμε και φανταζόμαστε διάφορα!Μια φίλη του συγχωρεμένου Cobain, του είχε γράψει στον τοίχο του με σπρέι "Kurt smells like teen spirit"...Το βρήκε πολύ επαναστατικό και πολύ πανκ μήνυμα ο Kurt κι έτσι το χρησιμοποίησε στο τραγούδι που έγραφε και που το είπανε και κάποιοι Melvins το 2000...(χάλια, αν με ρωτάτε)!!!


Το κακό είναι ότι η φίλη του, όταν έκανε αυτό το γκράφιτι, εννοούσε κυριολεκτικά ότι ο τύπος μύριζε "teen spirit", αφού ήταν ένα αποσμητικό, το οποίο φορούσε η τότε γκόμενα του, αλλά πού να το ξέρει ο άχρηστος!!!Το πήρε χαμπάρι μήνες μετά, αφού κυκλοφόρησε το άλμπουμ!

Αν σας αρέσει η τζαζ, τότε σίγουρα θα ξετρελαθείτε με την παρακάτω διασκευή των "Bad Plus", η οποία είναι αρκετά καλή για το είδος της.Του πάει νομίζω πολύ αυτός ο ρυθμός.Ειδικά, αν κρατάτε κι ένα dirty martini και είστε σε ένα υπόγειο μπαρ κάπου στην Ν. Ορλεάνη!


Τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεφυτρώσει κάτι τύποι που τραγουδάνε διάφορα χωρίς μουσικά όργανα, παρά μόνο με τις φωνητικές τους ικανότητες.Σε αυτή τη φάση λοιπόν βρήκα τους "Flying Pickets" που αξίζει να το ακούσετε, έστω και μια φορά για την πρωτοτυπία του πράγματος.Δεν είναι και για πολλές φορές, ειδικά το συγκεριμένο τραγούδι! :-))



Για να μην σας πολυκουράζω όμως κι επειδή θα ήθελα όντως να τα ακούτε αυτά που βάζω, θα σας αφήσω με τις δυο αγαπημένες μου διασκευές, όπως κάνω πάντα στο τέλος.Αυτή του Paul Anka, ο οποίος το έχει αλλάξει εντελώς και το έφερε στα μέτρα του swing που λατρεύω...


Και η πιο αγαπημένη και πιο "σκοτεινή" από την Patty Smith που πραγματικά για μένα πήγε το κομμάτι έτη μπροστά!!!


Load up on guns
Bring your friends
It's fun to lose
and to pretend
She's overboard
myself assured
I know, I know a dirty word

Hello, hello, hello, hello,
Hello, hello, hello!

With the lights out
it's less dangerous
Here we are now
Entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now
entertain us
A mulatto
An albino
A mosquito
My libido
Yeah

I'm worse at what
I do best
And for this gift
I feel blessed
Our little group has always been
And always will until the end

Hello, hello, hello, hello,
Hello, hello, hello!

With the lights out
it's less dangerous
Here we are now
Entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now
entertain us
A mulatto
An albino
A mosquito
My libido
Yeah

And I forget
Just what it takes
And yet I guess it makes me smile
I found it hard
Its hard to find
Oh well, whatever, nevermind

Hello, hello, hello, hello,
Hello, hello, hello!

The empty hand of innocence
transfusing street of the sorrows
and children of the wood
Hounded, shredding all veils
and winding all sheets of the dead world droning
Overturning tables laden with silver sacrificial birds
Beating goat-skin drums
Advancing with hands out-stretched
and we keep filling them with mercury nitrate, asbestos
Baby bombs blasting blue
Scavengers picking through the ashes
Children of the mills!
Children of the junkyards!
Sleepy, illiterate, fuzzy little rats
haunted, paint-sniffin',
stoned out of their shaved heads
Forgotten, foraging, mystical children
Foul-mouthed, glassy eyed, hallucinating


Hello, hello, hello, hello,
Hello, hello, hello!
Hello, hello, hello, hello,
Hello!

With the lights out
it's less dangerous
Here we are now
Entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now
entertain us
A mulatto
An albino
A mosquito
My libido

Ah, la la da
Ah, la la da
Ah, la la la
Ah, ma la ta
An albina
A mosquito
My libido,
Oh, My libido

Oh Yeah, yeah, yeah, yeah
yeah, yeah, yeah, yeah,
yeah, yeah, yeah, yeah,
yeah, yeah, yeah, yeah

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

20 σχόλια:

  1. Έλα αύριο να μου πεις τι σχόλιο θες , αυτό εδώ ή ν' αρχίσω τα καντήλια πάλι .
    Αλλά πού θα πάει ρε σκατζόχοιρα , θα σε καταφέρουμε .
    Ευτυχώς οι διασκευές ακόμα κι αυτές που δε σ' αρέσουν είναι αιώνες μπροστά απ' τον κουρτ ουυυυυυρτ .
    Καλημερούδια μετά φιλιών ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα!!!
    Ρε γκολντενάκο μου, όντως πού θα πάει!!!Θα την βρω κάποια στιγμή την διασκευή που θα σου αρέσει και θα στην τρίψω στη μούρη!!! :-)))

    Αφού δεν κοιμόμαστε, γιατί δεν κάνουμε παρέα;

    Αφήνεις ακόμα φιλιά;Είμαι σε καλό δρόμο!!!

    Σμουουουουτς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτα το 1991 ημουν 1η λυκειου και το εν λογω κομματι επαιζε παντου...οπου πηγαινες το ακουγες και το εχω χοντροσιχαθει απο τοτε.
    Σηματοδοτησε και την εμπορικη εκμεταλευση της σκηνης του Seattle απο τις εταιριες με τα γνωστα αποτελεσματα(λιγο αργοτερα βαρεθηκε ο κοσμος και χαθηκαν απο το προσκηνικο οι εκπροσωποι της με εξαιρεση τους Pearl jam που ακομα το πανε και ειναι και τεραστια λατρεια του γραφοντα).
    Επίσης εγινε η αφορμη για την "επανασταση" των απανταχου σκατοφλωρων των λυκειων της χωρας που νομισαν οτι με μαλακι καρε στυλ Cobain θα γινοταν πρωτες μουρες πραμα που συνεβη και ειχαν οι τρισαθλιοι τα καλυτερα κοριτσια -που ειχαν οπως αρμοζε και λιγο μυαλο-και εμεις οι υπολοιποι πεσαμε στις εξυπνες....
    Ακόμα επειδη είσαι ασχετο αλλα δε ψαχνεις να βρεις και τι ειναι αυτα που δε γνωριζεις οι MELVINS ειναι τεραστια βλαχομπαντα δλδ. sludge/stoner/desert rock και οχι καποιοι οπως τους αναφερεις και η διασκευουλα τους ειναι εξαιρετικη...να δω ποτε θα βαλεις μια κομματαρα-μπαλαντα απο το 1967 (Αυστραλοι με guest Rod Stewart, να σε βοηθησω μηπως και ξεστραβωθεις λιγο)που εχει πολλες και καλες διασκευες στον χρονο μεσα.
    Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους και τα λεμε το βραδυ(υποσχομαι να ειμαι ησυχος ...τωρα ....το βραδυ δε ξερω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί με την καλημέρα μου σκατζοχοιράκι ,πάρε και αυτή τη διασκευή .... αξίζει σαν χορωδία ,συγκρότημα ,όπως σου αρέσει το ονομάζεις
    http://www.youtube.com/watch?v=Ui2a2KTx60s.
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Εβιλάκο,
    πραγματικά κι εσύ και ό άλλος από πάνω, είστε απίστευτοι....χαχαχα!!!Δεν χάνετε ευκαιρία να μου την πείτε για τις διασκευές μου...

    Το κομμάτι, επειδή το βαρέθηκες ή δεν πας τον συγχωρεμένο, δε σημαίνει ότι δεν είναι κομματάρα που έχει αντέξει στον χρόνο.Και στο γυμνάσιο τόσα ξέραμε, τόσα κάναμε!

    Επίσης, δες λίγο τί ώρα έκανα ανάρτηση.Και τόσα που έψαξα, μπράβο μου!Οι Melvins για μένα θα παραμείνουν κάποιοι και η διασκευή τους τρισάθλια, μα γι' αυτό τους διάλεξα εξάλλου :-)))Ακόμα και οι τύποι χωρίς όργανα τους ξεπερνάνε!!! :-Ρ

    Θα βάλω κάποια στιγμή και τη διασκευή που γουστάρεις κι εσύ.Τόσες Πέμπτες πια!!!

    Το βράδυ προβλέπεται μέγας χαμός!!!Πάρε προμήθειες! :-)))) Κανείς δεν θα κάτσει ήσυχος!χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Venus μου,
    σ' ευχαριστώ για τη διασκευή που μου έστειλες!Την άκουσα και είναι καλή για χωρωδία από παιδιά, οπως πρόσεξα!!!Εσύ τουλάχιστον μπήκες και στον κόπο να το κάνεις!Οι από πάνω όλο με μαλώνουν, οι γάιδαροι!Αλλά πού θα πάει?Θα το πάρουν και το μεταλλάκι τους κάποια στιγμή!!!

    Καλημέρες και φιλιά!Το βράδυ οπωσδήποτε ακούμε Μάρω σήμερα! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερες,ωραιες οι διασκευες και πολυ καλο το τζαζ,εχω μεταφερθει ηδη νεα ορλεανη!!!
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. christina μου,
    αν είσαι του τζαζ, είναι όντως νομίζω πολύ καλή διασκευή.Εγώ με τη τζαζ έχω μία περίεργη σχεση μίσους κ πάθους.Υπάρχουν κομμάτια που δεν τα αντέχω ούτε 1 λεπτό κι άλλα που λατρεύω...

    Ένα μυαλό ο σκαντζόχοιρος...τί να πεις!χαχαχα!!!

    Φιλιά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά απο αλλού ξεκίνησες ψες και αλλού κατάληξες...πάλι καλά που έβαλες τουλάχιστον Patti Smith... καλημέρα...την νύχτα τι θα γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασπρούλη μου,
    άσε!Χθες γενικά από αλλού ξεκίνησα κι αλλού βρέθηκα να ξενυχτάω... :-) Το αποτέλεσμα ήταν να την πληρώσουν τη νύφη οι Νιρβάνα...Όλα τα άλλα που ήθελα, έπρεπε να τα ψάξω περισσότερο και βαριόμουν μόνη μου...

    Καλησπέρα λέμε τέτοια ώρα κι εγώ θα πω και καληνύχτα γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κλείσω τα μάτια μου για να αντέξω και το βράδυ...

    Φιλιά πολλά και "μελανζικά" ;-)

    ΥΓ.Το βράδυ έχει εκπομπή μια πολύ καλή μας φίλη στο ιντερνετικό ghs radio...Αν είσαι κατά δω κι έχεις όρεξη για χαβαλέ και όχι μόνο, θα σου πω να συντονιστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MELVINS!!!!!

    Ναααααιιιιιιιιι!!!!!

    Εμβληματικό group. Αγαπημένοι εδώ και 10ετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ spacefreak

    Eπιτελους και ενας ανθρωπος να γνωριζει την αληθεια ,γιατι η σκαντζοχοιρας εδω ειναι ωρες ωρες για φαπες αλλα την γλιτωνει ελεω αγκαθιων.
    Αν εισαι ο γνωστος προμηθευτης-παιδαγωγος της σε παρακαλω μαθε την τι ειναι η συγκεκριμενη μπαντα γτ εχει λοιδωρησει 2 φορες σημερα και το βραδυ βλεπω την πεστροφα να μην προλαβαινει να την μετραει!!!!

    Δεν ειπα ποτε χρυσο μου κοριτσι οτι δεν ειναι κομματαρα ή οτι οι Νιρβανα δεν ειναι μπαντα πολυ καλη ή πως εχω απωθημενο με το συγχωρεμένο...απλα τοτε το ειχα σιχαθει και πιστευω οτι σαν συγκροτημα εχουν εξαιρετικο υλικο που σχεδον ποτε δεν εχει ακουστει στα ραδιοφωνικα δικτυα -επιγεια και ιντερνετικα ....αλλα γι'αυτο υπαρχουμε εμεις(το νου σου!)
    Αν καταλαβες ποιο κομματι εννοω εισαι κορυφη αλλα μαλλον ακομη το ψαχνεις για να μην μου το αναφερεις(και εγω δε προκειται να το πω!)-αν ομως το βρηκες(λεμε τωρα) σιγουρα θα μας βαλεις των ποζεραδων τη διασκευη..οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένο τραγουδάκι. Το ακούω και στο γήπεδο πριν τον αγώνα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Spacefreak,
    το "μου" κομμένο για σήμερα!!!χαχαχαχα!!!

    Πάρε τους δυο κυρίους από πάνω σου (βλ.Εβιλ και Golden) πάρτε και 3 κουβαδάκια και σε άλλη παραλία!!!

    Σήμερα δεν σας παίζω...Δεν τους ξέρω ρε τους κυρίους που λες και δεν ενδιαφέρομαι και να τους μάθω στην παρούσα φάση.Εγώ τη διασκεύή σχολίασα που είναι ΑΘΛΙΑ για μένα....

    Το μπαστουνάκι σου και τον ορό να μην ξεχάσεις!!!

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εβιλάκο,
    αν δεν έχεις κουβαδάκι, θα σου δώσω δικό μου...ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

    Καταλαβαίνεις ότι με δαιμονίζετε και σκέφτομαι να βάζω μόνο τέτοιες διασκευές για να σας φτιάχνω τη διάθεση!!!!! :-Ρ

    Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του καθενός σας, αν και θα το 'θελα πάααααρα πολύ, οπότε δεν έχω καταλάβει σε ποιό κομμάτι αναφέρεσαι!

    Τα λέμε σε λίγο...έβαλα αδιάβροχο και κράνος για τις πέστροφες!Ρίξτε ελεύθερα όοοοοοσες αντέχετε!!!

    χαχαχαχαχαχα!!!

    Φιλιά πολλά καλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρκουδάκο μου,
    είναι ύμνος το κομμάτι, τί να λέμε!Σε βάζει στο κλίμα...Τσιρλίντερς σας το χορεύουν, όπως στο βίντεοκλιπ?

    :-))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Evil Chef

    Μα τί να πω, ότι αν δεν υπήρχαν οι MELVINS δεν θα έβγαζαν το "My War" οι Black Flag και αν δεν τύχαινε να τα ακούσει αυτά ο συμπαθής Kurt, δεν θα υπήρχαν οι Nirvana όπως τους γνωρίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά δε θα αρχίσω τις παναγίες τώρα . Ο μπάρμπας τα είπε μια χαρά . Και κόλο μλονο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα και σένα γκολ- ντενάκο!!!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...