Κασσέτα και ξερό ψωμί!

by 12:41:00 π.μ. 46 αγκάθια


Πάνω που έψαχνα θέμα για ανάρτηση, μου βάζει ένα τραγούδι ο φίλος μου και συμμαθητής Δημήτρης στο φατσοβιβλίο και με στέλνει αδιάβαστη!Το ξέρω αιώνες το κομμάτι, αλλά δεν είχα ιδέα πώς το έλεγαν!Είναι από αυτά τα τραγούδια που τ' ακούς και τα ξανακούς και δε χρειάζεται να μάθεις περισσότερα γι' αυτά.Ε, εντάξει για δευτέρα γυμνασίου κι εκείνα τα χρόνια, καλά τα πήγαμε.

Θυμήθηκα λοιπόν όλα εκείνα τα χρόνια που ανταλλάσαμε κασσέτες μεταξύ μας!Το να έχεις φυσικά διπλό κασσετόφωνο και να αντιγράφεις κι από κασσέτα σε κασσέτα, ήταν τρομερό ατού!Παρακαλούσαμε τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να μη μιλάνε ανάμεσα στα τραγούδια, για να μπορέσουμε να τα γράψουμε ολόκληρα.Όταν θέλαμε να φλερτάρουμε, γράφαμε και μια κασσέτα με τραγούδια όλο νόημα και την δίναμε στον παραλήπτη, ο οποίος είτε την καλοδεχόταν και μας έφτιαχνε μια παρόμοια, είτε την πάσαρε σε άλλο κοριτσάκι ως δικιά του (έχει συμβεί, ξέρω σας λέω...) χαχαχα!!!!


Θυμήθηκα επίσης τις ραδιοφωνικές εκπομπές που ακούγαμε τότε."Τί ακούει η Θεσσαλονίκη" με τον Αντώνη Κανάκη, "Πορτοκαλί πορτοκάλι" με τον Πορτοκάλογλου και φυσικά το Εξπρές του Μεσονυχτίου με τον Κατανάκη!!!Αξημέρωτα βράδια ραδιοφώνου μαζί με διάβασμα, γιατί πάντα νύχτα έπαιρνα μπρος, όπως και συνεχίζω να κάνω με μεγάλη επιτυχία και στις μέρες μας.Έχω γράψει 20 Άλγεβρα παρέα με Richard Marx εμένα που (δεν) με βλέπετε!Αμ πώς!!!

Εποχή χωρίς ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα.Κάτι αδιανόητο για πολλούς!Κι όμως την έζησα!Δεν θα πω τί ήταν καλύτερο και τί όχι.Πιστεύω πάντως ότι, αν είχα ίντερνετ στα μαθητικά μου χρόνια, σίγουρα θα ήταν διαφορετική και η μετέπειτα ζωή μου.Μπορεί να είχα γνωρίσει κάποιον Carlito και τώρα να ήμουν σε μια παράγκα σ' ένα εξωτικό νησί στην μέση του Ειρηνικού, ή να έψαχνα δωρητή νεφρού, αφού θα μου τα είχαν πάρει και τα δύο!

Και τελικά έχει δίκιο ο φίλος μου.Δεν έχει χαθεί η μαγεία σήμερα, απλά εμείς μεγαλώσαμε και τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα.Συνηθίζω να λέω πόσο αθώα χρόνια έζησα κι όμως, αν ξανακοιτάξω πίσω, δεν ήταν και τόσο αθώα για την εποχή.Πονήρεψε το σήμερα πολύ, γι' αυτό ίσως μας φαίνεται ότι χάθηκε η αθωότητα...Αλλά, σταματώ εδώ, γιατί θα με περάσετε για πολύ μεγάλη και πάλι θεία και γιαγιά θα με λένε κάποιοι κακοήθεις!!! :-Ρ


Ακόμα κι αν υπάρχουν τώρα οι λίστες στα ραδιόφωνα, ο κόσμος διψάει να τα ακούει!Τυχαία έχουμε γεμίσει και τόσους ιντερνετικούς σταθμούς, όπου ο καθένας από το σπίτι του κάνει ό,τι εκπομπή θέλει?Όσοι ασχολήθηκαν με το πειρατικό ραδιόφωνο, τί να σκέφτονται άραγε για τα σημερινά δεδομένα?Χμμμ...

Πάω να συνεχίσω να ψάχνω τραγούδια ραδιοφώνου στο youtube που κάτι έχουν να μου θυμίσουν...Ας νοσταλγήσουμε κι αυτό το βράδυ...

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

46 σχόλια:

  1. τι μου θυμισες τωρα???εχω γραψει κασετες να φανε και οι κοτες.τις οποιες τις εχω ακομα!!!!
    αυριο θα τις ξεθαψω και θα αρχισω να ακουω τα κατορθωματα του παρελθοντος!!
    σε ευχαριστω για τις θυμησες που μου ξυπνησες!!
    καλο βραδυ!!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κασσέτες ήταν κόλλημα μεγάλο!!!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι Χριστινάκι μου!!!
    Κι εγώ πολύ τις νοστάλγησα σήμερα τις κασσετούλες μου...Ταξίδι πίσω στο χρόνο λοιπόν...Άντε, ας το κάνουμε παρέα!

    :-)

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Leviathan μου,
    αν είχα κασσετόφωνο, ακόμα θα ήταν!Έχω γυρίσει με μπικ κασσέτα από την αρχή, γιατί είχε χαλάσει το κασσετόφωνο...Άσε!!!χαχαχαχα!!!

    Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκομα κι εγω εχω μερικεσ κασετουλεσ!
    τισ προλαβα! <3
    τι γλυκεσ που ητανεεε...
    :') Δακρυα συγκινησηςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονοκεράκι μου,
    καιρό είχα να σε δω!Ελπίζω να είσαι καλά!Ξέθαψε κι εσύ τις κασσετούλες σου κι αν μπορείς, άκου τες!

    Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σώπα ρε; Έτσι το λένε το τραγουδάκι; Και το λένε.. αυτοί; Ιδέα δεν είχα κι ας το έχια ακούσει (και τραγουδήσει κι εγώ) άπειρες φορές!

    Η εποχή της κασέτας! Που μας πήγες τώρα ρε σκαντζοχοιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στιχο-Γιώργη μου,
    κι εγώ έπαθα την πλάκα μου με το συγκεκριμένο!Τελικά μόνο ο φίλος μου ο Δημήτρης το ήξερε!χαχαχαχα!!!

    Φιλιά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κασέτες... Κάποτε, νομίζω πρώτη γυμνασίου πήγαινα, μου άρεσε ένα τραγούδι τόσο πολύ που το έγραψα συνεχόμενα και στις δύο πλευρες και το άκουγα όλη μέρα!
    Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Πορκιουπάιν; Όταν ποτέ δεν θα μάθουν πώς είναι να γυρνάς την κασέτα με στυλό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To "θειά" είναι δικό μου ιδίωμα, λόγω ηλικίας. εσύ "νιά".ΑΑΑ!

    τα καλύτερά μας χρόνια, ζήσαμε τις δεκαετίες 70 και 80.. Μετά.. μετά άλλα μπήκαν στην ζωή μας.

    Δεν είμαι νοσταλγός του παρελθόντος, περιμένω τα καινούργια!!! και για σας όλους τα καλύτερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ξκιούζ μη, τώρα το πήρε ο μάτης μου (η ηλικία είπαμαν).

    Μαρή Κουήν (σεβάσματα), και τώρα γράφεις το ίδιο κομμάτι 55000 φορές σε ένα cd και το ακούς... συγκεντρώσου.. μ' ότι έχουμε πορευόμαστε ανάλογα τις εποχές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρεις τι λένε σήμερα "εκείνοι" οι παλιοί "ραδιοφωνάκηδες";
    --- Ε,ρε και να είχα "τότε" αυτή την τεχνολογία!!!!

    Και αυτό που είπες, ότι παρακαλούσατε τους παραγωγούς να μη μιλούν ενδιάμεσα, η εκπομπή "Ο Δύσπιστος σχολιάζει και σπάει πλάκα" το έκανε, χωρίς παρακάλια! Αμ πως!!!!

    Ήταν επάνω στην αλλαγή του αιώνα, 2000-2001, Δευτ-Παρ , 2-4 μεσημέρι.

    Και αν κάτι από τον τίτλο, σου θυμίζει κάτι.....έχεις δίκιο, αυτό είναι!!!!!!!!

    Καλή σου μέρα, Σκαντζοχοιράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυμάμαι και τα καθημερινά Νάιτραξ με το Σωτήρη Βακάρο...
    Ωραίες εποχές και τότε ωραίες και οι σημερινές.
    Και πού ξέρεις, μπορεί και τώρα να γνωρίσεις έναν Carlito...!
    Και δύο μη σου πω!
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Όσοι ασχολήθηκαν με το πειρατικό ραδιόφωνο, τί να σκέφτονται άραγε για τα σημερινά δεδομένα?Χμμμ..."
    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ !!!
    (από το ράδιο - ΜΟΚΟΤΟ )
    Αθήνα 1972-1978
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν αρχισω να μιλαω για ραδιοφωνο παλια δεν θα σταματησω για μερες....μεγαλωσα με ενα ραδιοφωνο στο αυτι κυριολεκτικα.
    Γνωριζοντας ολους τους σταθμους στη πολη(Αθηνα) σχεδον που εκπεμπαν και τους καλους "πειρατες" στα μεσαια ειχα φτιαξει μια λιστα εκπομπων που γεμιζα τον ελευθερο χρονο μου,απο διαφορετικους σταθμους φυσικα.

    Πάμε και στην αγαπημένη κασέτα ....
    Στο σπιτι μου το πατρικο υπάρχει στο δωμάτιο μου ενα ντουλαπι που εχει ταξινομημενες ολες τις κασετες μου (απο περιπου 8 ετων μεχρι και τα μεσα του 90,σχεδον 12 χρονια ιστορια).
    Δε τις πεταω γιατι ειναι κατι απο μενα και αυτο πιστευει και η μανα μου και τις φυλαει ακομα εκει.
    Εμεις ειχαμε ενα φιλο που δουλευε σε σταθμο απο τους πειρατικους των fm στην εκρηξη της "ελευθερης ραδιοφωνιας" και του παραγγελναμε τραγουδια στο τηλεφωνο με την παρακληση να μην μιλησει για να τα γραψουμε-μας το εκανε το χατηρι!
    Με φιλο ειχαμε στησει (στους 95,1 εκπεμπαμε)ενα μικρο σταθμο που εφτανε 4-5 τετραγωνα εμβελεια με κεραια στημενη στην διπλανη ψηλη πολυκατοικια και τα λοιπα στημενα στο δωματιακι-πλυσταριο στο ταρατσακι , στο σπιτι της γιαγιας του.Αυτο κρατησε λιγες βδομαδες γιατι μας τρομαξαν οι δικοι μας πως θα μας καταγγειλουν οι γειτονες και θα παμε φυλακη(βασικα να διαβαζουμε θελαν γιατι τα ειχαμε φορτωσει ολα στο πομπο!).Σημερα ο φιλος μου δουλευει σε μεγαλο διεθνη ραδιοτηλεοπτικο ομιλο ως τεχνικος και εγω ονειρευομαι το στησιμο καποιου ραδιοφωνου που θα εχει κατι φρεσκο να προτεινει(διαδικτυακο παντα).

    Θα συμφωνησω οτι οι εποχες αλλαξαν και η τεχνολογικη ανθηση εφερε τα πανω κατω και χαθηκαν καποια πραματα που εμεις ζησαμε...τωρα ειναι λιγο πιο intustrial τα πραγματα....ζουμε την ηλεκτρονικη εποχη και τυχαιο ή οχι σε πολλα που συμβαίνουν η δικη μας γενιά (δλδ παιδια που γεννηθηκαν τη δεκαετια του 70) πρωτογωνιστει , αποδειξη οτι δεν εχουμε μεινει πισω αλλα παρακολουθουμε ,συμμετεχουμε και διαμορφωνουμε τις εξελιξεις.

    Επίσης μου εβαλες πολυ καλη ιδεα...να συννενοηθούμε και να φτιαξουμε για μια εκπομπη μια λίστα με τραγουδια απο κασετες...να ζητησουμε και απο τον κοσμο που θα ακουει να θυμηθει τα δικα του κασετοτραγουδα ,ανεξαρτητως χρονολογιας...να θυμιθουμε εστω και νοερα εκεινα τα χρονια που μασαγε η κεφαλη την ταινια και μας χαλαγε την κασετα ή επρεπε να γυρισουμε ολη την πλευρα με το στυλο γιατι τα κουμπια στο walkman απο το πατα πατα τα ειχαν φτυσει(μονο το play δουλευε και αυτο με πατεντα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος22/11/11, 2:27 μ.μ.

    @Evil,
    σε αυτο το φρέσκο ραδιοφωνο που θες να φτιαξεις θα με παρεις μαζι παραγωγο;
    ορκιζομαι πως δε θα μιλάω πολύ και θα αφήνω να ακουγονται και τα τραγουδια!


    @Porcupine,
    πρεπει να κανεις κι εσυ μια εκπομπη με τα ακουσματα σου!
    Θα μου αρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασίλισσά μου,
    καλά η φάση με το στυλό ή ανάλογα πού ήθελες να πας την κασσέτα (μπροστά ή πίσω) και ποιό κουμπάκι είχε χαλάσει και τη γυρνούσαμε συνέχεια από τη μια μεριά ή την άλλη δεν υπήρχε!!!

    χαχαχαχαχα!!!

    Καλό απόγευμα και τα σέβη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ζουζούνα μου,
    όντως κάθε εποχή έχει τα δικά της!Να δεις που και τα cd θα νοσταλγήσουμε κάποια στιγμή.Ευτυχώς τα βινύλια ακόμα έχουν μεγάλη αξία και συναισθηματική αλλά και υλική!Έργα τέχνης πολλά από αυτά...

    Άσε, έχουν αρχίσει ήδη να με λένε θεία...μάλλον πρέπει να το συνηθίσω από τώρα!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δύσπιστε ή καλύτερα να πω Πειρατήηηηη...

    χαχαχαχα!!!

    Τί όμορφες αναμνήσεις που έχουμε...Μεγάλη επικοινωνία τότε τα ραδιόφωνα.Αφιερώσεις τρελές και ο μόνος τρόπος να μάθουμε και καμιά κανούρια μουσική.Τώρα όλα στο πιάτο, γι' αυτό και η μουσική βιομηχανία πέφτει συνέχεια!!!Αν δεν είσαι τώρα Lady Gaga να κάνεις γκαγκά πράγματα, πώς να κάνεις καριέρα!!!

    Καλό απόγευμα!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AnD μου,
    έσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ την εκπομπή του Βακάρου!Βάθος, βάρος και Βακάρος!χαχαχαχα!!!Γι' αυτό δεν τον ανέφερα.Σ' ευχαριστώ που μου το θύμησες!

    Άπειρα απογευματοβράδια με τα Νάιτραξ!Θυμάσαι που είχε κι έναν Βασίλη (?) και έδιναν συμβουλές σε προβλήματα?χαχαχαχαχα!!!

    Μια μέρα να γυρνούσαμε ρε 'συ να τα ακούγαμε...

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βασίλη μου,
    κι εσύ πειρατής?Πόσο χαίρομαι!Εκπομπές γραμμένες έχεις σε κανένα αρχείο?Ανέβασε κάτι να ακούσουμε :-)

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εβιλάκο μου,
    για την εκπομπή εννοείται πως είμαι μέσα...Από τις κασσέτες έχουμε τα ίδια βιώματα...Κάποτε γεμίζαμε ντουλάπια και τώρα σκληρούς δίσκους!Τα παιδιά μας άραγε, τί νέο θα έχουν?

    :-)))

    Τα λέμε το βράδυ!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kούλα μου,
    θα σου κάνω πριβέ κάποια στιγμή, γιατί μόνο έτσι το βλέπω κοπέλα μου! :-))))) Εκτός, αν μάθω να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα του μακ και να τα καταφέρω...

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξανάρχομαι για μια διευκρίνηση.
    Πειρατής (ας πούμε) ήμουν πολύ πιο παλιά. Με τρεις αυτοσχέδιους πομποδέκτες στα βραχέα (25 μέτρα), μέχρι που μας τους σφράγισε ο ΟΤΕ, εντοπίζοντας την θέση με το ραδιογωνιόμετρο του ΕΙΡ.

    Ο Δύσπιστος εμφανίστηκε σε έναν από τους λίγους τότε σταθμούς με άδεια, στους 106,1 Κhz, με γερό σπονσορα, σε σημείο που λέγαν ότι ο σταθμός πουλήθηκε στον Γκ....

    Και χωρίς ηχολήπτη....

    Μόλις έδωσες ιδέα για κάποια σχετική ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/11/11, 6:48 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Coula

    Οταν θα εχω την δυνατοτητα να το κανω αυτο ,μαλλον θα πρεπει να μιλας και να ακουγονται λιγοτερο τα τραγουδια(που ετσι κι αλλιως δεν κατεχεις!!!) γιατι αυτο θα εχει ενα αρωμα και μια δομη απο τα παλια χρονια...
    Και το κοριτσι εδω εφοσον βρουμε συμβατο προγραμμα για το καβουρδιστηρι που εχει για υπολογιστη θα μας κραταει συντροφια με τις επιλογες είτε μιλωντας ειτε μενοντας σιωπηλη...

    Σκατζοχοιρακι η εκπομπη κλειστηκε για την προσεχη Κυριακη και επειδη δε βλεπω να φτανει μοναχα μια μερα θα την βαφτισουμε part 1 και καποια στιγμη θα κανονισουμε και την συνεχεια!!!
    Εμεις εδω στο νοτο είχαμε τον Κωστα Μυλωνα τα βραδια(τον γνωστο απο την τιβι) και στον αγαπημενο μου Jeronymo δεν εχανα ποτε τον LoverJimmy(φανταστικη φωνη και υπεροχες μουσικες επιλογες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κασσέτες!!!!

    Εδώ ολόκληρα ολονύχτια πάρτυ έκανε στη Γκόα ο Laurent με δυο κασσετόφωνα... Χρόνια και αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είπες κασετόφωνο;
    Εγώ έγραψα τον παππού στο χωριό την ώρα που ροχάλιζε και το αρνιόταν πεισματικά στην απηυδισμένη γιαγιά και είχε να μου μιλήσει για χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δύσπιστε,
    γράψε μας την ραδιοφωνική σου ιστορία να τη μάθουμε κι εμείς!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπατλεράκο μου,
    έχω αιώνες να τον ακούσω...Πες μου λεπτομέρειες!Θα χαρώ πολύ να τον ξανακούσω και να του θυμίσω τα παλιά :-)))

    Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εβιλάκο μου,
    εδώ θα είμαστε για πολλά parts!Τελειωμό δεν θα έχουμε!Πολύ νοσταλγία λέμε!!!

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. spacefreak μου,
    καθόαμστε κι εμείς και αναπολούμε τα χρόνια του γυμνασίου κι έρχεσαι κι εσύ να μας πετάξεις τη Γκόα στα μούτρα!!! :-Ρ

    Κάτι μου είχες πει...Με τέτοια ζέστη σ' εκείνα τα μέρη πού να παίξουν βινύλια!!!Καλά πρέπει να γινόταν χαμός!

    Στην επόμενη συνάντηση, σημείωσε θέμα συζήτησης!Είσαι και παππούς και ξεχνάς! :-ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. xristin,
    καλά πέρα από τις μουσικές, δεν είχα καλύτερο από το να ηχογραφώ διάφορα!Τρελό γέλιο...Αυτό κι αν είναι ανάμνηση!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Περίμενα επίτηδες να μπει ο γηραιός και να γράψει κάτι πριν σχολιάσω .
    Αυτός ξέρει κι αν αρχίσει να γράφει θα χάσετε την μπάλα , άλλωστε έτσι μάθαν το ελληνικό metal και τις βοθρίλες μας μέχρι τα πέρατα του κόσμου . Τα Fanzine που έμαθε κι ο σκατζόχοιρας στα γηρατειά του .
    Τιμημένα χρόνια και κάπου έχω ακόμα το tape των sound pollution με τους rotting christ πριν βγει εκείνο το split .
    Νομίζω ότι μόλις κύλισε ένα δάκρυ .
    HEAVY METAL ρε ....... (fill the dots) \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και καπάκι γιατί παρέλειψα , τους South of no North τους ξέρει κανείς ? Αν και φλωρέ για τα δικά μας αυτιά μεγάλη μπάντα κι αυτή , πολύ πριν οι porcupine μολύνουν αυτό τον κόσμο .
    HEAVY METAL ρε ......... x2 \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Διαβάζοντας τους.. παλιούς ραδιοφωνιάδες, πόσα δεν θυμήθηκα εδώ στην Αθήνα. Πάντα μετά την εποχή της μεταπολίτευσης ε? ναι..

    νάστε καλά παιδιά (Δύσπιστε, Evil).
    Οσο κι αν προχωρά η τεχνολογία, εγώ θα μείνω ρομαντική του ραδιοφώνου. Του παλιού ραδιοφώνου.
    Δεν καταλαβαίνω την νέα τεχνολογία, την αρνούμαι. Ραδιόφωνο απο το Ιντερνετ? οχι για μένα.. δεν αντιλαμβάνομαι τα δύσκολα (είναι και η ηλικία βλέπεις).

    Που το θυμηθήκαμε και το ραδιογωνιόμετρο??? φόβος και τρόμος!!!


    Ποιός μίλησε για Jeronymo. Για ποιά εποχή λέμε...? ΠΟιόν Jeronymo?
    βοηθάτε μνήμες γιατί θαρρώ, πως ... πλήζ. Μερσώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρυσόπαιδο,
    αυτό το τελευταίο σου χούι να γράφεις πάντα μετά τον μεγάλο της παρέας, να το ψάξεις! :-Ρ Άλλη μια συνάντηση μαζί του και θα σε καταστρέψει μια για πάντα!Ήδη ψάχνεις ησυχαστήρια.....

    Εσύ ξέρεις το μέταλ, αλλά ο καλός μας ξέρει τα πάντα! :-) Ο Laurent και ο Fred Disco, είναι Γάλλοι djs, οι οποίοι ξεκίνησαν τα τρανς πάρτυ και όχι οι Goa Gil που πολύ πιστεύουν! :-) Άμα έχεις πληροφορίες εκ των έσω, πας ένα βήμα παραπάνω στη γνώση :-)))))))

    Δεν ήξερα εντωμεταξύ ότι για τη μόλυνση του πλανήτη ευθύνονται τα σκαντζοχοιράκια!!!Μικρό το κακό!Τα εξοντώνουμε και καθαρίζει ο τόπος!!! :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ζουζούνα μου γλυκιά,
    καλημερούδια!Όσο υπάρχουν καλοί παραγωγοί και με όρεξη, κάνουν όμορφες εκπομπές ακόμα κι από το σπίτι τους μέσω ίντερνετ και τους ακούμε πλέον στα πέρατα της γης!Αυτό είναι το καλό του ιντερνετικού ραδιοφώνου! :-)

    Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα ασχολούνται!!!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Ζουζούνα

    Εγω είμαι μικράκι ακόμα(γεννηθεις το 1975) και ολη η δραση μου μαζι με το φιλο μου ηταν 1989-90(Strike fm ο σταθμος με σημα την αστραπη του Flash Gordon και μας ακουγε ολο το γυμνασιο τα απογευματα που εκπεμπαμε...πομπος δωρο απο ξαδερφο παλιο πειρατη του φιλου που εγινε τραπεζικο στελεχος και τον ειχε και μαραζωνε σε μια αποθηκη ...με τις καταλληλες ρυθμισεις απο τον Αντωνη που ασχολιοταν με το αντικειμενο απο τοτε και βοηθεια απο γειτονα ηλεκτρονικο στο Sivitana college).
    Jeronymo Groovy εννοω και ειναι ο γνωστος σταθμος της παλιας εποχης που στα τελη του 80 ξαναζωντάνεψε και εγινε ο αγαπημενος της τοτε νεολαιας.

    @Golden

    South of no North εχω παίξει στην εκπομπή και μάλλον είμαστε και οι μόνοι που τους γνωρίζουμε γτ η αίσθηση που μου εμεινε απο εκεινη την μερα είναι οτι ακούει ο κόσμος οτι του σπρωχνουν και δε ψαχνει στις σταχτες του παρελθοντος να βρει καποιο κρυμμένο διαμαντακι.
    Επίσης στα πρώτα χρονια των 90's υπήρχαν πολλοί "παρανομοι" σταθμοι που δε τους θυμάμαι τωρα ονομαστικα
    που παίζαν αποκλειστικά κασετοσυλλογές απο fanzine ή που μοιράζοταν σε διαφορες εκδηλώσεις-αλλη αίσθηση ...εμεις ακούγαμε μια εκπομπη που έπαιζε ελληνικο ροκ απο μπαντες οχι γνωστες στο ευρυ κοινο και κολλήσαμε με αυτη όσο κράτησε εξαιτίας οτι μας καλέσαν να ακουσουμε μια μέρα 2 παιδια απο τους Cosmic Teds(τους θυμαται κανεις;garage rock πολυ καλη μπαντα) που γνωρίζε το κοριτσι και ο αδερφος του(τα ιδια παιδια μας μυησαν στον μαγικο κοσμο των Ramones)

    Δεκαετια 80 και αρχες 90 είχαμε φοβερες αγγλοφωνες μπάντες και πρεπει να τις τιμήσουμε ενα βραδυ γιατί δυστυχως δεν ακούγονται σχεδον πουθενα πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χμμμ... golden, South Of No North μου θύμισες... Κάποτε, όταν ήμουν στους Vomit, προβάραμε σε ένα αχούρι, μισοεγκαταλελημένη πολυκατοικία στη Πλατεία Αμερικής, στην οποία κατοικούσαν και κάποιοι από τους ελάχιστους τότε άστεγους των Αθηνών. Τα όργανα τα κλειδώναμε στο 4ο και ανεβαίναμε από τις σκάλες γιατί ρεύμα είχαν το 1/3 των χώρων και δεν δούλευε το ασανσέρ. Ένα βράδυ ανεβαίνοντας ακούμε ένα εξαίρετο dark wave ήχο από τον 3ο. Πλησιάζουμε, ήταν ένα group που προβάριζε. Μη στα πολυλογώ, οι South Of No North στο ξεκίνημά τους. Είχαμε ανταλλάξει και demos τότε, καλά που μου θύμισες να ψάξω για κείνη τη ...κασσέττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Evil Chef

    Cosmic Teds. Ωραία μπάντα. Και με αλανιάρικο image, σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα, εφάμιλλο των ξένων. Αλήθεια, γιατί τα παράτησαν; Είχαν δυνατότητες και για εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ναι, όντως. Δεν μπορούσαν σκατζοχοιράκο να παίξουν βινύλια σε αυτό το κωλοκλίμα στη Γκόα, όπου σημειωτέον στα τέλη των 80s δεν υπήρχαν καν κλιματιστικά εκεί. Ειδικά ο Laurent είχε λειώσει... τα πνεμόνια του γέμιζαν από την άμμο και ξέρναγε αίμα μετά από 10ωρο DJing μετά πιώματος charas. Ήταν όμως μάγος, ο καλύτερος που έχω ακούσει. Έκανε κολλάζ από διαφορετικές κασσέτες, τις έκοβε με το ψαλίδι και τις κόλλαγε τη μια με την άλλη φτιάχνοντας υπνωτικές λούπες, μιλάμε για καλλιτέχνη. Γέννησε τον ήχο του κοσμικού ξεφαντώματος ο άτιμος... μέχρι τότε τα ηλεκτρονικά ταξίδια ήταν αποκλειστικά ενδοσκοπικά. Αυτός τα μετέτρεψε σε παγανιστική τελετουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κασσέτες..ε...αχχ τι μας θύμησες...να σαι καλά..τωρα τρέχουμε στα ιντερνετ.....να περνάς καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Eλενη με συγκινησες ειλικρινα, Συχνα με βρισκουν παλιοι ακροατες(ναναι καλα το διαδικτυο)Που να φανταστω οτι με αναφερεις καπου χι χι. Αν ομως υπαρχουν κασσεττες τις θελω!!!!!!!! Μου εχουνε φερουν πολλοι ακορατες και τις ψηφιοποιω! Τα ανεβαζω ολα στο http://katanakis.gr φιλια και παλι σ'ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Νικόλα,
    πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο που κάθησες και σχολίασες ανάρτησή μου. :-)

    Εσύ και οι εκπομπές σου μας κρατήσατε τόσα χρόνια συντροφιά και γράψατε ιστορία πραγματικά, εκείνα τα περίφημα χρόνια χωρίς ίντερνετ και λίστες ραδιοφώνου...

    Σ' ευχαριστώ από καρδιάς και θα τα πούμε κάποια στιγμή κι από κοντά!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. έτσι ακριβώς, εγώ στο αμάξι έχω κασετόφωνο οπότε ακούω ακόμα κασέτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...