Ανορθόγραφοι are back!!!

by 11:55:00 μ.μ. 4 αγκάθια

Νομίζω πως η εικόνα μιλάει από μόνη της!!!Το 'δαν κι αυτό τα ματάκια μου...Κι αν με ρωτάτε πού τη βρήκα την φωτογραφία, θα σας πω, πως την έβγαλα μόνη μου πριν από λίγο στο νοσοκομείο της πόλης μου.Η μαμά μου είχε ένα ατυχηματάκι και της βάλαμε γύψο στο πόδι, για να κάθεται φρόνιμα!Ευτυχώς μόνο για μια βδομάδα, γιατί έτσι αεικίνητη που είναι, δεν είναι και για πολλά, πολλά!Έτσι, περιμένοντας έξω από το τμήμα, βρήκα την ευκαιρία και την τράβηξα!Δεν σας κρύβω πως έφαγα τρελό κόλλημα στην αρχή, αλλά κάτι δεν μου καθόταν καλά!Το έψαξα και στο ίντερνετ και διαπίστωσα ότι πολλοί το γράφουν κι έτσι τελικά, αλλά σωστότερο είναι φυσικά με "ε"!Ένιγουέι!Κουβέντα να γίνεται, για να ξεχαστώ και λίγο, γιατί αλλιώς θα πάρω φόρα...Περαστικά μανούλα μου!

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

4 σχόλια:

  1. σχεδόν όλοι έτσι το γράφουν και όταν το είχα πρωτοδεί και εγώ, έφαγα σκάλωμα!
    Περαστικά στην μανούλα σας αγαπητή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ!Άσε βρήκε μέρες να μου αρρωστήσει!!!Περαστικά να είναι μόνο...Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η λέξη με είχε προβληματίσει πάρα πολύ.
    Είναι εντελώς λάθος γραμμένη ακόμα και σε συναφή ιατρεία.
    Περαστικά στη μαμά σου και γρήγορη ανάρρωση, επιβάλλεται λόγω ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν θέλω να τονίσω, πως έφαγα μισή ώρα για να καταλάβω τι λάθος εννοούσατε. 3 άτομα έγραψαν και κανείς δεν ανέφερε την λέξη;!!
    Εν τέλει, υποθέτω πως αναφέρεστε στο ορθοπεδικός ή ορθοπαιδικός, το οποίο γράφεται και με τους δύο τρόπους, επειδή είναι μετάφραση της γαλλικής λέξης orthopedique, άρα δεν έχει ορθογραφία. Ίσα ίσα, επειδή το pe έχει τον γαλλικό τόνο, αι νομίζω είναι σωστότερο για να τονίζεται ότι είναι μακρόσυρτο ε. Παρόλα αυτά είχα δει μια εκπομπή με τον Μπαμπινιώτη, που έλεγε πως οι ξένες λέξεις--εκτός από τα κύρια ονόματα--καλύτερα να γράφονται με τα βασικά φωνήεντα, δηλαδή όλα με ε ή ι.Διαλέξτε και πάρτε!
    Αν και μου έχει κολλήσει στο μυαλό, πως και αυτό από ελληνική λέξη προέρχεται, πχ πέδηση.
    Γρίφος η υπόθεση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...