Manga & Anime (ήρθε η ώρα...)

by 6:58:00 μ.μ. 1 αγκάθια

...να σας μυήσω στον κόσμο των "κόμικς" που αγαπάω πάρα πολύ!!!(Έχετε παρατηρήσει ότι τη συγκεκεριμένη λέξη τη γράφουμε όλοι με "κσ" κι όχι με "ξ")Σαν παιδάκι κι εγώ, εννοείται πως έτρωγα ατέλειωτες ώρες διαβάζοντας...κόμικς!Όλων των ειδών!Κοριτσίστικα και αγορίστικα, δεν είχα κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.Τα τελευταία χρόνια όμως έχω "κολλήσει" απίστευτα με τα manga.


Πρόκειται για τα γιαπωνέζικα κόμικς που είναι πλέον διάσημα διεθνώς.Κυκλοφορούν διαφόρων ειδών manga.Άλλα είναι αποκλειστικά για μικρά παιδιά κι άλλα μόνο για μεγάλους, γιατί περιέχουν έντονες σκηνές βίας και σεξ.


Παραδοσιακά, τα μάνγκα γράφονται από τα δεξιά προς τα αριστερά και έτσι εκδίδονται στην Ιαπωνία.Για να καταλάβετε, το μπροστινό εξώφυλλο βρίσκεται στο πίσω μέρος και τα διαβάζουμε ανάποδα.Είναι λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά το συνηθίζεις κι έχει κι αυτό το γούστο του.Κάποια από τα μάνγκα που παράγονται στην Ιαπωνία διασκευάζονται σε anime (κινούμενα σχέδια), που συνήθως γίνονται αργότερα, όταν το εμπορικό ενδιαφέρον έχει ήδη διασφαλιστεί.Συχνά, κάποια στοιχεία τροποποιούνται έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ελκυστικό σε μεγαλύτερο κοινό ή για να ικανοποιεί διάφορους κανονισμούς.


Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί είτε από ηλεκτρονικά καταστήματα είτε από τα λίγα βιβλιοπωλεία που τα εισάγουν και φυσικά τα περισσότερα είναι γραμμένα στα αγγλικά.Ελπίζω σε μερικά χρόνια να "ανέβει" η ζήτησή τους κι εδώ και να αρχίσουν να γίνονται καλές μεταφράσεις.


Αν πέσει στα χέρια σας κάποιο "μανγκάκι" (έτσι μ' αρέσει να τα λέω χιχιχι!) κάντε τον κόπο να το διαβάσετε κι εύχομαι να σας αρέσει, όπως κι εμένα!

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

1 σχόλιο:

Έτσι απλά μου σχολίασαν...