Σήμερα τέλειωσε το καλοκαίρι μου...

by 1:45:00 π.μ. 5 αγκάθια

Πάνε μέρες και νύχτες που βγήκε μια ψύχρα που αγκάλιασε την πόλη.Έβαλα το κουβερτάκι και το λεπτό πάπλωμα στο κρεβάτι και μάλλινα καλτσάκια στα πόδια.Μια βόλτα να κάνεις έξω και θα δεις πως όλοι φορέσαμε κάτι παραπάνω.Κρύψαμε τα χέρια κάτω από ζακέτες και λεπτά μπουφανάκια.

Κι όμως, εγώ σήμερα ένιωσα μέσα μου ότι φθινοπώριασε."Σήμερα, τέλειωσε το καλοκαίρι μου..."!!!Κι εκεί που λέω ότι αγαπώ το φθινοπωρινο-χειμωνιάτικο κλίμα, άλλο είναι να αναφέρεσαι σε εποχές κι άλλο στο μέσα σου.Πώς να ζεστάνεις το μέσα σου;Δεν υπάρχουν ζεστά ρούχα γι΄αυτή τη δουλειά.Κανένας επιστήμονας, κανένας μεγάλος μόδιστρος δεν κατάφερε τόσα χρόνια να "ντύσει" το μέσα μας!Αυτό είναι δουλειά του καθένα μας ξεχωριστά!

Όχι, εντάξει!Βοηθάνε και εξωτερικοί παράγοντες που κάποιοι από 'μας, είμαστε πολύ τυχεροί, όταν τους συναντάμε!Μια αγκαλιά ας πούμε!Θα μου πείτε, πού την βρίσκεις την αγκαλιά;Την αγοράζεις από κάποιο ράφι στο σούπερ μάρκετ;Την βρίσκεις πεταμένη ή ξεχασμένη στο δρόμο;Την κλέβεις;Όχι βέβαια!!!Την κερδίζεις την αγκαλιά.Είναι μια μικρή ανταμοιβή για όσα προσφέρεις.Και ναι, μιλάω εγώ, ένα μικρό σκαντζοχοιράκι για αγκαλιές που δύσκολα απολαμβάνω!Μα, επειδή μου λείπουν, γι' αυτό τις σκέφτομαι συνέχεια και πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι πιο ζεστό από αυτές!Ειδικά, όταν είναι γεμάτες με αγάπη!


Έχετε σκεφτεί τί μεγάλη εφεύρεση είναι η αγκαλιά;Εκεί που δεν έχεις τί να πεις ή τί άλλο να πεις, τσουπ!Ανοίγεις χεράκια, σφίγγεις, χαμογελάς, αισθάνεσαι!!!Και τα έχεις πει όλα!Έτσι απλά!Και πάντα έχουν νόημα οι αγκαλιές.Δεν τις χαρίζεις απλόχερα όπου να ΄ναι.

Η συμβουλή του σκαντζόχοιρου λοιπόν για φέτος το χειμώνα και σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας, είναι ότι θα φορεθούν πολύ οι αγκαλιές!Οπότε, μην τσιγκουνεύεστε να τις χαρίζετε απλόχερα σε όσους το έχουν ανάγκη και το αξίζουν!Κι αν υπάρχουν και μερικά "αγκαθάκια" ανάμεσα, ε δεν πειράζει!Κάντε πού και πού τα στραβά μάτια κι αφήστε ένα "άουτς" να βγει μέσα από τα χείλη! :-)







elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

5 σχόλια:

  1. Χμ! Πολύ όμορφη ανάρτηση, αλλά τόσο μελαγχολική..
    Και τελείως απρόσμενη για ένα σκαντζοχοιράκι θα έλεγα!!

    Καλό χειμώνα και μια αγκαλιά για σένα, έστω και από μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ανταίε μου!!!
      Είναι τόσο όμορφο να ξανβλέπεις γνώριμες φυσιογνωμίες μετά από πολύ καιρό!Ανταποδίδω την αγκαλιά!Να είσαι καλά! :-)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα!!! :D
    Όλοι χρειάζονται αγκαλιές, ακόμη και μερικά άτακτα σκαντζοχοιράκια. Ας είναι καλά το μπεταντίν. Όλα φτιάχνουν αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ανθρώπινη θέρμη μέσα μας. Εύχομαι ένα καλό φθινόπωρο με αγκαλιές και ζεστά ροφήματα για να ζεσταθεί το μέσα μας!! ;)
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε σαν την αγκαλιά δεν έχει!!!!!!!Για όλες τις εποχές, για όλους μας! :-)

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/14, 9:01 π.μ.

    Ωραία ανάρτηση ! Πως τ αγκαλιάζεις το σκατζοχοιράκι με τόσα αγκάθια;;; Και τώρα η απορία μου. Πως ξύνει τη πλάτη του ένας σκατζόχοιρος;;; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...