Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι...

by 2:26:00 μ.μ. 12 αγκάθια

Στο Κιλκίς έχουμε παζάρι κάθε Σάββατο, βρέξει, χιονίσει!Από τότε που με θυμάμαι, τα Σάββατα ήταν η μέρα για τα ψώνια.Σούπερ μάρκετ και λαϊκή η βόλτα της μέρας!Μικρότερη, η μαμά μου με έπαιρνε μαζί της και είχε πλάκα που διαλέγαμε τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.Κρατούσα και το καρότσι θυμάμαι άδειο και πήγαινα συνάμενη κουνάμενη, γιατί όταν γέμιζε, μου ήταν σχεδόν αδύνατον.

Τα χρόνια πέρασαν κι από τότε δεν ξαναείδα το παζάρι.Και τώρα πολύ σπάνια θα με δεις να πηγαίνω.Αφού συνεχίζει και πηγαίνει η μανούλα, γιατί να κάνουμε 2 δρομολόγια;Άσε που είμαι άχρηστη στο να διαλέγω τη σωστή ντομάτα και μελιτζάνα!Γι' αυτή τη δουλειά οι μαμάδες είναι καθηγήτριες κι έχουν και πολλά μεταπτυχιακά στην πλάτη τους!Μάλλον, αν γίνω ποτέ κι εγώ μαμά, θα μου έρθει επιφοίτηση και θα γίνω κι εγώ η καλύτερη!


Τέλοσπάντων, έχουμε καιρό μέχρι τότε.Που λέτε, τα καλοκαίρια που έρχεται η θεία από τη Σουηδία, το πρόγραμμα αλλάζει.Θα πάμε που θα πάμε στην άλλη θεία στο χωριό για κανά καφεδάκι μια φορά τη βδομάδα, γιατί να μην πάμε την Τετάρτη που έχει παζάρι στο χωριό;Μ' έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Δεν με ενοχλεί που με ξυπνάνε νωρίς κι ας μην έχω κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, ούτε φυσικά τα ψώνια και το κουβάλημά τους.Άλλο είναι αυτό που με πειράζει αφάνταστα.Πηγαίνεις στη λαϊκή στην πόλη, συναντάς 4-5 γνωστούς!Πηγαίνεις και στου χωριού και νιώθεις νύφη που στέκεται να την χαιρετήσει όλος ο κόσμος!!!Από που ξεφυτρώνουν όλες εκείνες οι άγνωστες και παράξενες θείτσες, ένας Θεός ξέρει μόνο!Μάλλον θα έχουν φωλιά κάπου εκεί κοντά!Φιλάνε, τσιμπάνε, λες και πηγαίνω ακόμα στο δημοτικό και οι περισσότερες κάνουν άχαρες και αδιάκριτες ερωτήσεις, γκρρρρ...

Ζυγαριά έχουν στα μάτια τους εντωμεταξύ;Όλο για τα κιλά θα με ρωτήσουν, θα κάνουν πως δεν με γνώρισαν στην αρχή, γιατί προφανώς από σκαντζόχοιρος έχω γίνει φώκια και θα ρωτήσουν 38274832490 φορές, αν είμαι ελεύθερη και γιατί τόλμησα και δεν έχω κάνει ακόμα παιδί.


Αχ, θυμάμαι το πιο ωραίο παζάρι που είδα ποτέ μου, στην Ταϋλάνδη στην πλωτή αγορά.Ανεβαίνεις στις μακριές βάρκες τους και σταματάς όπου θες, δίπλα στις άλλες βαρκούλες που είναι γεμάτες με λαχανικά και κάτι παράξενα φρούτα.Ψωνίζεις, κάνεις και τη βαρκάδα σου σαν να είσαι στην Βενετία.Άλλη φάση και πολύ όμορφη εμπειρία!

Πίσω στα δικά μας!!!Μαρτύριο σας λέω το παζάρι στο χωριό και αναγκαίο κακό.Τί να κάνω όμως που έχω αδυναμία στις θείες μου και τις κάνω τα χατήρια;Καλοκαίρι είναι θα περάσει!Θα κάνω πως δεν τις βλέπω τις άλλες ή θα μιλάω στο κινητό.Το νου σας λοιπόν, αν χτυπήσει το τηλέφωνό σας κατά τις 9 το πρωί τις Τετάρτες!!!Ένας σκαντζόχοιρος θα ζητά απεγνωσμένα βοήθεια!!! :-)




elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

12 σχόλια:

  1. Αυτές οι θείτσες στα χωριά είναι απίστευτες.
    Και δεν κολώνουν σε τίποτα, ο όρος διακριτικότητα τους είναι απλά μια άγνωστη λέξη.
    Σε κατανοώ και σε συμπονώ.... βάλε και το δικό μου τηλέφωνο στη λίστα, ευτυχώς οι Τετάρτες είναι χαλαρή μέρα στη δουλειά :-pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου,
      Τελικά όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας ταλαιπωρηθήκαμε από αυτές τις θείτσες!Το κακό είναι ότι κάποιοι από μας συνεχίζουμε... :-)

      Διαγραφή
  2. Όταν μετά από πολλα - πολλά χρόνια γίνεις κι εσύ ...θείτσα, να δω τι θα μου λες στο τηλέφωνο τότε....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βρε Βασίλη μου, αρνούμαι να γίνω έτσι!!!Εγώ ακόμα και τώρα που οι φίλες μου έχουν μωρά, δεν τα τσιμπολογάω για να τα κατσιάσω!Είμαι πολύ διακριτική! :-)

      Διαγραφή
  3. Καλαααα..Εσυ νομιζεις,οτι ΜΟΝΟ εσενα παιδευουν οι..Θειτσες...!!
    Για ρωτα εμενα...!!
    -Τα παντρεψες τα κοριτσα..Μαχαιρη;;;
    Δεν τα παντρεψες;;;...!!..Γιατι βρε παιδι μου...!!

    Κριιιιμα..Τοσο ωραιες κοπελλες να πανε..Χαμενες...!!

    -Σπουδαζουνε;;;
    ...Γιατι σπουδαζουνε;;;
    -Και δε θα παντρεφτουνε..Να γεννησουνε;;;

    Βρε παιδι μου..Σαν Να εχουνε παρει...Το δημογραφικο προβλημα...Εθελοντικη εργολαβια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άβυσσος η ψυχή της θείτσας! :-) Όταν λείπω κι εγώ από το προσκήνιο, πρήζουν τη μαμά μου!Σε καταλαβαίνω!

      Διαγραφή
  4. ποσο μου αρεσαν ολα τουτα τα παζαρια ετσι δα σαν της Ταυλανδης εμοιαζε και του Χονγκ Κονγκ στη παλια πολη καλε τα λατρευω Βρε αθεοφοβη που τις θυμηθηκες τις θειτσεσ τις τσιμπομαγουλουδες και φτουσου ματια μου !!!!!
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να τις ξεχάσω καλή μου, όταν φροντίζουν να με τσιμπολογάνε κάθε φορά που με συναντούν!Εγώ φταίω που έχω μαγουλάκια για τσίμπημα; :-) Πολύ θέλω να πάω και στο Χονγκ Κονγκ!Έχω ακούσει τα καλύτερα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Χθες πήγε η μανούλα στο παζάρι.Μου πήρε 4 σακούλες πράγματα και μόλις γύρισα σπίτι, βρήκα στην πόρτα μου από τη γιαγιά μου,άλλες δυο!Έχω κεράσια και κορόμηλα για ένα στρατό τώρα!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τραβάτε και εσείς τα ελεύθερα κορίτσια!
    Δεν σας αφήνουν να χαρείτε την ελευθερία σας.
    Με το ζόρι να σκλαβωθείτε!
    Κουράγιο porcupine,όλες τα περάσαμε αυτά και αντέξαμε.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/6/13, 2:29 μ.μ.

    http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=809

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...