Της άρνης και της λήθης δεν θα περάσει!!!

by 6:59:00 π.μ. 12 αγκάθια

Αναρωτιέμαι πολλές φορές τελευταία, τί είναι αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους.Τί είναι αυτό που μας κάνει να χανόμαστε και στην ουσία να μένουμε κενοί από αισθήματα.Πώς γίνεται σήμερα να σ' αγαπώ κι αύριο όχι.Και δεν αναφέρομαι στον ερωτικό χωρισμό.Εκεί υπάρχουν ένα σωρό αιτίες και φυσικά εγωισμός.Μιλάω για τον χωρισμό των ψυχών.

Δεν ξέρω τί είπαν οι φιλόσοφοι, αλλά δε με νοιάζει κιόλας.Ο καθένας από εμάς είναι φιλόσοφος στη ζωή του.Στα δικά μου βιώματα, ποιός είναι ικανός να με συμβουλέψει;Γενικότητες ακούμε από παντού.Όμορφα πλασμένες λέξεις τοποθετημένες με τη σωστή σειρά, δίνοντας ένα νόημα που δεν είχαμε σκεφτεί μόνοι μας.Ε, και;Επειδή εσύ είσαι καλύτερος στα λόγια από μένα ή διάβασες πολύ περισσότερο από μένα, αυτό σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο;Εξυπνότερο ον;

Στην ουσία είμαστε μόνοι μας και εμείς αποφασίζουμε την μοίρα μας.Ζούμε σε μια εποχή που τρέχουμε να φτάσουμε στο τέρμα χωρίς τέλος.Κι είναι όντως όλα τόσο απλά!Μας έμαθαν να τα κάνουμε περίπλοκα για να μην χορταίνουμε με τίποτα και να ψάχνουμε συνέχεια αυτό που θα μας γεμίσει.

Αρνούμαι να ακολουθήσω την πορεία.Είμαι ήδη σε άλλο μονοπάτι και περπατάω χαλαρά, αντίθετα από τους περισσότερους, χωρίς ίχνος επανάστασης μέσα μου.Απλά, γιατί έτσι τα έφερε η ζωή ή εγώ τα διάλεξα!

Τελικά, μέσα από την διαδρομή καταλήγω στο ό,τι χανόμαστε μόνο από αυτούς που θέλουμε.Για όλους τους άλλους έχουμε πάντα μια θέση στην καρδιά μας και ένα γλυκό "περίμενέ με" έξω από την πόρτα μας.

Αφιερωμένο σε όλους όσους ξεχνάω να σκεφτώ!!!


elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

12 σχόλια:

  1. εγω παντως πιστευω τη λαικη ρηση που λεει "ματια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιουνται". Βεβαια οταν ειπωθηκε το παραπανω δεν ειχαν οι ανθρωποι τηλεφωνα οποτε ηταν λογικο να συμβαινει αυτο. Το ασχημο ομως ειναι πως ακομη και σημερα, που υπαρχουν τα ΜΜΜ, τα αυτοκινητα, τα τηλεφωνα, το internet εξακολουθουν να λησμονιουνται αρκετα ματια παρολο που δεν ειναι και τοσο μακρια. Άρα το μονο που μπορο να σκεφτω ειναι πως για την αποσταση που δημιουργειτε αναμεσα στους ανθρωπους φταινε οι ιδιοι οι ανθρωποι. αυτοι και κανενας αλλος. το λενε εγωισμο; το λενε προσαρμογη σε νεα δεδομενα; το λενε παω ενα βημα παρακατω; το λενε ελλειψη χρονου; το λενε ελλειψη χρηματων; το λενε καπως αλλιως; δεν ξερω.. ενα ξερω πως αν δεν θες να χαθεις δε θα χαθεις. οσος καιρος και να περασει, οσο χρονικο διαστημα κ αν χρειαστει να περασει μεχρι να επικοινωνησεις με καποιον ανθρωπο που ειχες χαθει για διαφορους λογους αν ανα διαστηματα περνουσε εστω και σα φευγαλεα σκεψη στο μυαλο σου, μια σκεψη ευχαριστη τοτε σιγουρα με αυτον τον ανθρωπο αξιζει να προσπαθησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς...Συμφωνώ και επαυξάνω...Ζούμε σε περίεργες εποχές και καλά θα κάνουμε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, να μην χανουμε την ζεστασιά στην καρδιά μας και την καθαρή μας ματιά!!!

      :-)

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου ....όπως τις περισσότερες φορές...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/12, 12:04 μ.μ.

    Η ζωή πορκουπινάκι έχει ένα μοναδικό τρόπο να χωρίζει τον κόσμο. Περπατάς μαζί, κάποια στιγμή οι προτεραιότητες αρχίζουν να διαφοροποιούνται, οι ανάγκες, οι επιθυμίες...
    Τότε αρχίζεις να απομακρύνεσαι, χωρίς πολλές φορές ούτε να το επιδίωξες ούτε να κατάλαβες καλά καλά πως έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που θες.Το έκανα στο παρελθόν και το κάνω και τώρα.Αν οι βάσεις όμως που είχαμε με κάποιους ανθρώπους ήταν γερές από την αρχή, δεν πρόκειται να μας κουνήσει καμιά φουρτούνα και κανένα τσουνάμι! :-)

      Διαγραφή
  4. Ναι καλή μου, σε όλα χαλαρά αν δεν μας πιέζει η επιβίωση. Και εδώ είναι που πρέπει να επαναστατήσουμε ενάντια στους αχρείους. Δεν είναι που κόβουνε μισθούς - συντάξεις, είναι που μας φέρνουν σε ένα σημείο όπου ο φόβος για την επιβίωση κινδυνεύουμε να μας μετατρέψει σε γερμανάκια (βλέπε ρομποτάκια).

    Χαλαρά λοιπόν και ΑΝΑΠΟΔΑ σε όλα. Πλην του σεξ και της μουσικής όπου πρέπει να είμαστε πορωμένοι ως μουτζαχεντίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοσμοναύτη μου,
      πάντα ενάντια στο κύμα;Να σε χτυπάει ο ήλιος και η αλμύρα ε;Γι' αυτό σε πάω ρεεεεε....Για το σεξ θα σου μιλήσω άλλη στιγμή...Τώρα έχουμε Μ. Εβδομάδα!

      :-Ρ

      Διαγραφή
  5. όπως τα είπες..αφήνεις χώρο και χρόνο στην ζωή σου μόνο για αυτούς που πραγματικά το αξίζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το αξίζουν και που κάτι έχεις μέσα σου γι' αυτούς, σημαντικότερο από κάποιους άλλους!

      :-)

      Διαγραφή
  6. δε ξερω για τους ανθρωπους αλλα εγω που ειμαι λιγο εξωγηινος οσους εχω αγαπησει ειτε μιλαμε πια ειτε οχι τους αγαπω και ειναι μεσα μου μ ενα ξεχωριστο τροπο
    καλη ανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙ:)
    Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΓΑΠΙΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...