Η Τέχνη του να μην ακούς το γαμημένο το τραγούδι!!!

by 1:19:00 π.μ. 22 αγκάθια

Έχουν "μαλλιάσει" τα δάχτυλα μου να γράφω αναρτήσεις που δεν τις δίνετε σημασία και βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα, χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να τις δώσετε την απαραίτητη προσοχή.Και δεν περιμένω να το κάνετε όλοι αυτό.Κι εγώ επιστρέφω σε μπλογκογειτονιές, όταν έχω περισσότερο χρόνο και καθαρότερο μυαλό για να διαβάσω αναρτήσεις σας που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που δεν θέλω να τις προσπεράσω με ένα σχόλιο που δεν θα το εννοώ πραγματικά!

Αν πατήσετε εδώ, θα δείτε όλες μου τις αναρτήσεις με την ταμπέλα "Όταν η μουσική γίνεται ιστορία", στις οποίες τα σχόλια σας, άλλες φορές ήταν για γέλια κι άλλες για κλάμματα.Πολλές φορές τόνισα ότι, όταν βάζω κάποιο τραγούδι από το youtube γράφω είτε την ιστορία που βλέπω στο βίντεοκλιπ, είτε μια ιστορία που μου έρχεται εμένα στο μυαλό την ώρα που το ακούω και το απολαμβάνω.Χαμπάρι δεν πήρατε και πάλι!

Κι έρχομαι στην προηγούμενη μου ανάρτηση...Δεν περίμενα πραγματικά να σας αρέσει το κομμάτι των Porcupine Tree, ούτε κάποιος να ακούσει ολοκληρωμένο το άλμπουμ.Απλά ήθελα να το έχω στο μπλογκ μου, μιας και γνωρίζετε πια (ελπίζω δηλαδή, γιατί μ' αυτά που βλέπω...) ότι είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα.Το μόνο που έκανα, ήταν να μεταφράσω τα λόγια που ακούγονται στον συγκεκριμένο δίσκο και που δεν είναι των Porcupine.Είναι μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων από έρευνες που γινόντουσαν τη δεκαετία του '60 για τα παραισθησιογόνα.

Αφορμή γι' αυτήν την ανάρτηση στάθηκε μια εκπομπή στο ΣΚΑΙ που είχε και είδα πριν μερικές μέρες που λεγόταν "Inside LSD".Υπάρχει και στο youtube, οπότε δείτε την.Αξίζει τον κόπο, γιατί αναφέρεται στην χρήση του LSD στην ιατρική στις μέρες μας για την καταπολέμηση κάποιων παθήσεων!

Κι ας επανέλθω λοιπόν στο θέμα ΜΟΥ!Με διαβάζετε τόσους μήνες!!!Έδωσα ποτέ δείγματα εξάρτησης από ουσίες?Δεν καπνίζω καν κι ούτε καφέ πίνω.Η μόνη μου εξάρτηση είναι η σοκολάτα.ΟΚ!Το παραδέχομαι.Κρεμάστε με!!!

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να έχετε φρικάρει με την προηγούμενή μου ανάρτηση!Πώς είναι δυνατόν να νομίζετε πως μπορώ να πιστεύω τα πράγματα που έγραψα?Και το χειρότερο ήταν να με ψάχνετε να δείτε, αν όντως είμαι καλά!Από τη μια γελούσα, γιατί έλεγα δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο κι από την άλλη νευρίαζα (δεν σας κρύβω), γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψατε κάτι τέτοιο για μένα!(Δεν μένω μόνο στα σχόλια μερικών από σας, αλλά και σε κάποια ανησυχητικά mail που έλαβα).

Αν πατούσατε το play, θα καταλαβαίνατε τόσο απλά περί τίνος πρόκειται.Θα βλέπατε ότι, ούτε ναρκωτικά παίρνω, ούτε σκέφτομαι να πάρω, γιατί (καλά αυτό ήταν από τα καλύτερα!) παίρνει ο τραγουδιστής που αγαπάω...

Ελπίζω να μην έθιξα κανέναν, αλλά έτσι νιώθω, έτσι αισθάνομαι κι αυτό το παράπονο έχω από μερικούς από σας κι είπα να σας το πω.Δεν έβαλα τραγουδάκι αυτή τη φορά, για να μην παρεξηγηθώ πάλι! :-))))))

"Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν", είπε ο Νίτσε και τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο κρύβουν αυτές οι λέξεις!!!

elena porcupine

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

22 σχόλια:

  1. Ρε... ελεος!
    Αν ειναι ποτε δυνατον!
    χαχαχαχαχαχα!
    Αμα σου τελειωσουν τα δικα σου, εχω εγω κατι ληγμενα δικα μου.. να σου δωσω! :Ρ

    Ειπα κι εγω "μα γιατι μας ξεχεζει αυτη τωρα? τι της καναμε?"

    Αγαπημενο μου πορκιουπινι, μουτς! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρόμαξα λίγο μ' αυτή σου την ανάρτηση... Πίστεψα πως αναφερόσουν σ' εμένα... Να σου πω την αλήθεια, χθες που είδα την ανάρτησή σου δεν είχα μπει στον κόπο να δω τα άλλα σχόλια... Χάρηκα τόσο που έκανες ανάρτηση μετά από μια βδομάδα που μου βγήκε να το πάρω λίγο στην πλάκα... Φυσικά και είχα ακούσει το τραγούδι πριν (εκπληκτικό!) και ήξερα πως αυτά που έγραφες ήταν μετάφραση μιας εμπειρίας ή μιας σειράς εμπειριών που πόρω απέχουν από το να 'τραβήξουν' κάποιον στα ναρκωτικά - το αντίθετο μάλιστα, είναι μία ακριβής καταγραφή των αδιεξόδων αυτής της 'φάσης'... Σήμερα βλέπω αυτή την οργισμένη σου απάντηση και ξαναγύρισα στην χθεσινή σου... Είδα τα σχόλια που μάζεψες... Έχεις απόλυτο δίκιο να λες όσα λες... (Και λίγα λες εδώ που τα λέμε...) Αν δεν είναι μέρος ενός γενικότερου χιούμορ όλα αυτά είναι τουλάχιστον ηλίθια και αξιολύπητα... Η φθηνή ηθικολογία είναι η κεντρικότερη λεωφόρος προς την γενικότερη φθήνια και την εσωτερική μιζέρια - την 'εσώτερη την βρώμα μας' που έλεγε κι ο Νικόλας... Ελπίζω να μην χρειάζεται να σου ζητήσω να με εξαιρέσεις από όλο αυτό...

    Υ.Γ.: Έχεις δίκιο για τον Πλούταρχο... Αν έρθεις μια βόλτα από την γειτονιά μου θα καταλάβεις τι σου λέω... (Υπ' όψιν: όσα έγραψα στον τοίχο μου τα έγραψα πριν να δω την ανάρτησή σου εδώ... Όχι για να σου κάνω το χατήρι - μακριά από μένα το ποτήριον τούτο...)

    Φίλοι για πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω; εσυ μαρη τί κάνεις; ακους εκεί νιρβάνα... πφφφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα ειμαι ρε!
    Μπορω να σου πω και καλυτερα απο ποτε -ισως!
    Stop spamming τωρα ομως!
    Ειμαστε σε ξενο μπλογκ!
    Καλημερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, σ' έπιασε ο πόνος για το ξένο μπλογκ... Και γιατί ξένο δλδ; Δεν τη ξέρουμε την κοπέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι με επιασε γιατι
    1ον) ειμαστε εκτος θεματος και
    2ον) δεν ειναι δικο μας το μπλογκ (αρα ξενο) και δεν μπορουμε να αλωνιζουμε αβερτα!

    Πορκουυυυυ... τον βλεπεις! Με παρασυρει! :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσυ ξεκινησες, αν θυμάσαι... :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια λοιπον!
    Και εγω το τελειωνω! :)))

    Αμα θες, μεταφερσου στο δικο μου, να αλωνισουμε οσο θες! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πφφφφφφφ, πες στο ντε οτι αυτό θες!


    χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πφφφφφ... whatever...
    Να σε περιμενω διπλα ή να πεσω για υπνο? :Ρ



    Porcupine μου sorryyyyyyy... :(
    Ειναι απαλευτος ο γιατρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελα, ελα! Ολο σπαμάρεις... γυναίκες... πφφφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κρίμα!!!
    Εγώ περίμενα να πεις σ'αυτούς όλους, ότι εννοούσες τα ταξίδια που μπορείς να κάνεις με ένα μπλοκέ διαφορικό!!

    Τι είναι αυτό;;;;;;;

    Για τους πολυπράγμονες και πολύξερους που σε κάνουν σχόλια καυστικά, λέω ότι Ελληνιστί είναι το "Διαφορικό Περιορισμένης Ολίσθησης" ή Αγγλιστί "Limited Slip Differential".
    Δες τα αρχικά των Αγγλικών και θα καταλάβεις τι είναι.

    Δεν έκανα σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση, γιατί είχε γίνει chat, όπως λέτε εσείς οι νέοι!

    Καλή σου μέρα και χωρίς "ολισθήσεις".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα υπήρξαν πράγματι σχολιαστές που πίστεψαν ότι θα μπορούσες, εσύ, να παίρνεις ουσίες?????

    Μα είναι καλά οι άνθρωποι? Συσχέτισαν την προηγούμενη αθώα ανάρτησή σου με ναρκωτικά??

    Μα δεν έχουν μυαλό λέμε!!!!!

    Άμυαλοι, απερίσκεπτοι!!!
    Τόσο καιρό και δεν μάθατε τον χαρακτήρα του Πορκουπινιού????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και χωρίς πλάκα τώρα,

    ο χημικός τύπος του LSD γιατί πρέπει να γίνεται η εικόνα της ανάρτησής σου?

    Στην Αμερική, πολλές κοπέλες κάνουν tattoo στο σώμα τους, κάποιον από τους χημικούς τύπους του LSD για να διαφημίσουν το συγκεκριμένο είδος ανταγωνιστικά έναντι άλλων.

    Δεν το θεωρώ σωστό να τον βάζεις στην ανάρτηση.

    Λογικό, δεν είναι ότι κάποιοι μπορούν να το δουν "διαφημιστικά"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταλαβαίνω τον θυμό σου. Αλλά δεν νομίζω ότι όποιος σε ξέρει πραγματικά θα μπορούσε να υπονοήσει κάτι αρνητικό - αυτής της υφής εννοώ.
    Σε ότι αφορά τον χημικό τύπο, ίσως ο Ιονν να έχει ένα δίκιο.
    Καλώς έγραψες ότι έγραψες αφού το ένοιωθες.
    Την εκτίμηση μου την ξέρεις. Εγώ πάντως τραγούδια σπάνια ανοίγω να ακούσω σε αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/4/11, 12:17 μ.μ.

    Οκ λοιπον, εμενα δεν με πειραξε η αναρτηση, ουτε το οτι ελεγε, ειχα δει και εγω οχι ολοκληρη την εκπομπη να το παραδεχτω. Ποτε δε νομιζω κανεις να πιστεψε οτι παιρνεις ναρκωτικα , ηλιθιο απο μερους του. Το να σχολιαζεις κατι που ειδες δεν το θεωρω κακο, οι περισσοτεροι το κανουν και αν δε το κανεις εκει που θεωρεις "σπιτακι σου" δηλαδη στο blog σου , που θα το κανεις? Εμενα το μονο που με πειραξε το ξανα λεω οχι απο την αναρτηση, αλλα απο ολο το θεμα , ειναι που ενω αυτοι οι ανθρωποι αποτελουν παραδειγμα για καποιους δεν προσεχουν τι βγαζουν προς τα εξω. Η μουσικη ειναι τεχνη και ανωτερη μορφωση και γατρεια για πολλα προβληματα στο κοσμο, και ενοχλουμαι πραγματικα οταν η εικονα αυτη δε φαινεται στον κοσμο.
    Αυτα, και ας ειμαι εκτος θεματος! Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. xaxa
    Γέλα σκατζοχοιράκι μην σκας
    Μα είναι δυνατόν να σκίζεις τα ρούχα σου για της ποδηλατάδες σου και τα χλμ σου και να παίρνεις ναρκωτικά!? Καλά έκανες και τα είπες πάντως αφού το ένιωσες.
    Γελάααα!!
    xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/4/11, 4:41 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πορκουπίνι, στην προηγούμενη ανάρτηση, είδες πως σου απάντησα επί της ουσίας της ανάρτησης και όχι επί προσωπικού, αφού είδα το βίντεο. Ελπίζω πως η διαφορά είναι φανερή.

    Πέραν τούτου, έχω στο παρελθόν δηλώσει την κάθετη διαφωνία μου με την οποιαδήποτε διαφήμιση κάποιας ναρκωτικής ουσίας, είτε μέσω της μουσικής (ροκ, ρεμπέτικο και δε συμμαζεύεται), είτε μέσω φωτογραφιών, κειμένων κ.λπ. Προσωπικό μου βίτσιο πες. Είναι κάτι που με θυμώνει πολύ.

    Το ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται θεραπευτικά το LSD δε σημαίνει πως η χρήση του, ως παραισθησιογόνου ουσίας, είναι ενδεδειγμένη. Στο παρελθόν διάφορες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά (βλέπε ηρωίνη και μορφίνη). Αυτό δεν αναιρεί την καταστροφική τους δράση όταν χορηγούνται ανεξέλεγκτα. Εξάλλου, μία ουσία που στα χέρια ενός γιατρού είναι φάρμακο, στα χέρια ενός αδαούς μπορεί να γίνει δηλητήριο.

    Κατά τα άλλα, σεβαστός ο θυμός σου και σεβαστή η ανάγκη σου να τον εκφράσεις.
    Και σου επισημαίνω ξανά, ότι όσα γράφω αφορούν στην ανάρτηση αυτή καθαυτή και όχι σε σένα προσωπικά.

    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/4/11, 8:03 μ.μ.

    Σε καταλαβαίνω Πορκουπινάκι μου !!

    Δεν μπορώ να μιλήσω παρά μόνο για μένα, ξερω ποσο σε ξέρω ΕΓΩ. Και αυτό που ξέρω δεν έχει καμία σχέση με όσα λες ότι σου προσάπτουν !!

    Κατά τα άλλα σε επιθύμησα και σε καρτερώ να με διαβάσεις !!!
    Σε σένα πρέπει να θυμίζω ότι υπάρχω και να με επισκέπτεσαι !!!

    Ααααααααααααααααχ Καρφί !!!

    Σε αγαπάω ρε !!
    Very much ρε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτσι απλά μου σχολίασαν...